Konferencija za novinare Preokreta nakon izbora: Moguća koalicija sa Evropejcima i nacionalnim manjinama

  11 maj 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predstavnici izborne liste „Miša Vrebalov – Preokret za Bečej“ (koalicija Liberalno-demokratske partije i Srpskog pokreta obnove) koja je osvojila osam odborničkih mandata u bečejskom parlamentu, na konferenciji za novinare u utorak, slično kao predstavnici DS-a, nisu konkretizovali s kim bi mogli u koaliciju, ali su imali donekle različit stav od demokrata. Milivoj Vrebalov je, naime, rekao da Preokret do završetka drugog kruga izbora neće pregovarati o koalicijama ni na lokalu, ni na višim nivoima, ali je „sigurno da je pokret Preokret spreman na koaliciju sa svima onima koji su na proevropskom i demokratskom putu i sigurno da želimo da tu budu i nacionalne manjine“. Vrebalov se zahvalio građanima koji su svoj glas dali ovoj političkoj opciji.

„Koristim ovu priliku da se zahvalim građanima opštine Bečej na ukazanom poverenju, jer su, glasajući za listu ’Miša Vrebalov – Preokret za Bečej’ u njoj prepoznali političku opciju koja nije nacionalno i partijski ostrašćena, nego daje građansku mogućnost političkog uticaja na upravljanje opštinom Bečej u naredne četiri godine. Da li je to možda zbog toga što se u Novom Bečeju pokrenulo sa mrtve tačke, pa bi to moglo da se desi i ovde, ili je zbog toga što u prethodne četiri godine nisu bili zadovoljni radom lokalne uprave, ali ovi rezultati su pokazali da su građani opštine Bečej prepoznali pozitivnu energiju i volju kandidata sa liste ’Miša Vrebalov – Preokret za Bečej’ da Bečej vrate na put visoko razvijene opštine, gde je Bečej nekad i bio, a gde po svim kapacitetima treba da bude i danas. Dobijeni glasovi nam daju za pravo da budemo optimisti da će ova koalicija u narednom periodu učestvovati u upravljanju u opštini Bečej, ali moramo biti i veoma odgovorni prema ljudima koji su glasali za nas i opravdati njihovo poverenje“, rekao je Vrebalov.
Tamara Ivanišević, nosilac izborne liste za Bečej, rekla je da nije mala stvar dobiti više od 3.000 glasova, pogotovo za stranku koja do sada nije bila parlamentarna u Bečeju. „Za nas je to pre svega potvrda da je odluka da učestvujemo na ovim izborima bila ispravna, da su nam kandidati kvalitetni, da su nam ljudi poklonili veru i nadu da ćemo uraditi to što smo obećali. Na nama je da se zaista potrudimo da obećanja ispunimo i ukoliko posle ovih rezultata zaista budemo i u prilici da vršimo vlast, mi ćemo se truditi da iskoristimo sve mogućnosti koje su nam na raspolaganju da bismo poverenje koje su nam građani poklonili opravdali u punoj meri“.

Regionalni vodovod

Na postizbornoj konferenciji Milivoj Vrebalov se dotakao i projekta regionalnog vodovoda za čiju realizaciju je potrebno oko 24 miliona evra, napominjući da su već urađeni određeni koraci u cilju da i u jednoj i u drugoj opštini bude bolje i da je za obe opštine lepa vest da je obezbeđeno oko 11 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije.

Na pitanje da li će ostati u Novom Bečeju, gde je zaposlena, ili će se vratiti u Bečej, Ivanišević je odgovorila da će to zavisiti od rezultata u drugom krugu pokrajinskih izbora kada će „slika biti jasnija, a trudićemo se da ono što nam je na raspolaganju, od osvojenih mandata na svim nivoima i raspoloživih ljudi, da rasporedimo na najbolji mogući način“.
Drugi kandidat sa liste Preokreta Dejan Vuković (SPO) je rekao da to „što smo napravili ne bih nazvao uspehom, nego prvim korakom ili preduslovom da uđemo u izvršnu vlast, i izazov koji je pred nama prihvatamo ozbiljno i odgovorno, a tek kad budemo uspeli da realizujemo neke stvari iz našeg programa, onda bi to mogao da bude uspeh i naš i Bečeja“.
Što se tiče drugog kruga izbora, Vrebalov je apelovao na građane da izađu na glasanje 20. maja i daju glas onima koji će Srbiju voditi ka Evropskoj uniji i ka boljem sutra. „Mislim da je ono što je do sada urađeno na nivou države dobar primer šta dalje treba raditi i smatram da treba da damo maksimalnu podršku Borisu Tadiću“.

LJ.M.

 

Naslovi

Popularni Članci