Prekršajna prijava DRI protiv predsednika opštine: Saslušanje 9. maja

  11 maj 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Državna revizorska institucija je sredinom februara objavila imena funkcionera (ministri, političari na funkcijama gradonačelnika, u vojvođanskoj vladi, predstavnici javnih preduzeća itd.) protiv kojih je podnela zahteve za pokretanje prekršajnih postupaka i prijave za privredni prestup.

Na listi osoba protiv kojih su podnete prekršajne prijave je i još aktuelni predsednik opštine Bečej Peter Knezi.
Sredinom marta je na konferenciji za novinare predsednik opštine obećao novinarima da će ih obavestiti o sadržaju prekršajne prijave – mada se iz izveštaja revizora o kontroli bečejskog budžeta 2010. godine može pretpostaviti šta može da bude predmet prekršajne prijave – kada i sam bude raspolagao tačnim informacijama, a u tom trenutku, kako je rekao, zna samo da je reč o plaćanju više novca (od propisanog) sindikatu lokalne samouprave, zaposlenima, zatim o javnim nabavkama, novcu potrošenom za javno informisanje itd.
Sredinom aprila je vršiteljka funkcije predsednika Prekršajnog suda u Bečeju Snežana Bašić, odgovarajući na pitanje novinara o sudbini prekršajne prijave koju je Državna revizorska institucija podnela protiv predsednika opštine nakon revizije završnog računa opštinskog budžeta za 2010. godinu, objasnila da zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Knezija, zbog četiri prekršaja iz Zakona o budžetskom sistemu, koji je dostavila Državna revizorska institucija 13. februara, nije bio „uredan“ i dovoljno precizan da bi se po njemu moglo postupati, te da je novi, precizirani zahtev u Prekršajni sud u Bečeju, stigao 4. aprila, i da će „predmet odmah biti procesuiran, i postupak će se sprovesti, kao i ostali, u kratkom roku“.
Prema informacijama kojima raspolažemo, ročište, to jest saslušanje Petera Knezija u vezi podnete prijave održano je u sredu, 9. maja. Ostaje da se vidi i da li će predsednik opštine ispuniti obećanje i detaljno informisati javnost o eventualnim prekršajima koje je počinio u svojstvu izvršitelja opštinskog budžeta.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci