Škola „Petefi Šandor“: Obeležen 57. rođendan

  11 maj 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dan škole „Petefi Šandor“ obeležen je 26. aprila u prisustvu predstavnika lokalne samouprave, članova školskog odbora, direktora i prosvetnih radnika iz drugih škola, bivših i sadašnjih nastavnika, roditelja i učenika.

Za razliku od prethodnih godina, svečanost je priređena u sali istoimenog Mađarskog kulturnog društva, gde su učenici škole izveli dvojezični program. Proslava 57. rođendana obrazovne ustanove počela je školskom himnom u izvođenju školskog hora na srpskom i mađarskom jeziku, potom je sledila dramatizacija inspirisana pesmama Šandora Petefija, zatim su nastupili recitatori, izvedeno je i nekoliko horskih numera, igrokaza i skečeva, i mađarski narodni običaji.
Povodom dana škole prisutne je pozdravio novoizabrani direktor Engelbert Sič Budai koji je rekao: „Mi gotovo 60 godina učimo i vaspitavamo decu na našim jezicima. Jezik je alat detetu da izrazi svoja osećanja, komunicira, ostvari kontakte sa okruženjem, da razmišlja o budućnosti i ostvari svoje planove. Za ovu dvojezičnu ustanovu u srcu Donjeg grada možemo zahvaliti onim ljudima koji su živeli svoje snove i imali jasne vizije. To su ljudi kojima smo zahvalni i koje duboko poštujemo, starije, bivše kolege koje su nas naučile kako da se suočavamo sa teškoćama i kako da ih prevazilazimo. Veliko vam hvala na tome.“
Na svečanosti su dodeljeni i simbolični pokloni članovima kolektiva koji su proslavili 10, 15, i 20 godina rada u školi.
Proslava dana škole trebala je biti održana 29. marta, ali je zbog erupcije gasa na žutom bunaru u neposrednoj blizini škole, odložena.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci