A helyi parlament választások előtti ülésén - Három perc némaság

  11 maj 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Április 26-án tartotta meg ebben az összetételben utolsó ülését az óbecsei képviselő-testület, amelyen ugyan szinte vita nélkül fogadtak el 26 napirendi pontot a honatyák, mégis hosszúra sikeredett: a Srpska Sloga keretében működő Szerb Radikális Párt ugyanis gyakran (vissza)élt a szólás jogával, és a türelmet próbára tevő rugalmassággal kezelve az egyes naprendi pontokat, a tévé nyilvánosságát felhasználva ismertette a párt „programját”.

Míg frakcióvezetője párt-propagandát folytatott, Ne-bojša Kolarski – aki az elmúlt időszak egyik legtöbbet vitázó képviselője volt –, háromperces némaságra használta fel első „felszólalását”. Később kifejtette: tette ezt tiltakozásul azért, mert ezzel szerette volna jelezni, milyen is volt az elmúlt négy évben a többség hallgatása fontos ügyekben.
A képviselők többek között megszavazták a község területi tervét, módosították a gyógyfürdő részletes szabályozási tervét, programot hoztak a mezőgazdasági földterületek védelméről, rendezéséről és használatáról, valamint határoztak az ideiglenes montázsépületek felállításáról és eltávolításá-
ról. Kibővítették a Komuna-lac Közvállalat tevékenységi körét, amely ezentúl vadászathoz kapcsolódó szolgáltatásokat is végez majd. Elfogadták a Történelmi Levéltár, a Komunalac és a
Katasztrófavédelmi Törzskar idei munkaterveit, valamint a Népkönyvtár, a Városi Múzeum és a Toplana Közvállalat tavalyi évre vonatkozó munkabeszámolóit.

F.R.

Naslovi

Popularni Članci