Na obali kanala Dunav-Tisa-Dunav: Nove klupe na stazi zdravlja

  27 april 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na nasipu kod kanala Dunav-Tisa-Dunav, u blizini stare brodske prevodnice, na takozvanoj stazi zdravlja, krajem prošle nedelje postavljeni su drveni stolovi, klupe, suncobrani i korpe za smeće u okviru projekta „Voda za život“ JVP „Vode Vojvodine“ u saradnji sa lokalnim samoupravama. Pre dve godine na istom mestu je postavljeno četiri „kompleta“ klupa i stolova.

Direktor Hidrosistema DTD Stevan Ilinčić je rekao da je od 2008. godine uloženo 8,5 miliona dinara za izmuljivanje tog dela kanala, sanaciju turbinskog postrojenja i postavljanje mobilijara na stazi zdravlja.

Šef odeljenja za brigu o zaštićenim područjima „Vode Vojvodine“ Milanka Mišković je objasnila da se radi o višegodišnjem projektu koji je započet 2009. godine, a koji je svoju punu afirmaciju doživeo 2011. godine kada je ostvarena saradnja sa gotovo svim gradovima na teritoriji Vojvodine. Na postavljanje stolova, klupa, suncobrana, kanti za otpatke do 2011. godine potrošeno je 10 miliona dinara, a za hidrotehničke i melioracione radove oko 740 miliona dinara, opštine su obezbedile 408, a „Vode Vojvodine“ 330 miliona dinara.

„Drvene elemente postavljamo na lokacijama gde se stanovništvo okuplja, uživa u prirodi i bavi rekreativnim aktivnostima. Cilj je da se atraktivni delovi uz kanale približe građanima, a posebno vodimo računa o očuvanju vodenih resursa. ’Vode Vojvodine’ će u 2012. godini nastaviti ovaj program“, rekla je Mišković.

Zamenik predsednika opštine Budislav Medurić je podsetio da se očekuje sledeća faza realizacije projekta oko restorana na vidikovcu, kao i da postoji mnoštvo ideja o rekonstrukciji prevodnice.

Direktor Turističke organizacije Bečej Marijan Gujanica je saopštio da je kroz partnerski odnos „Vode Vojvodine“, opštine i Turističke organizacije, od 2008. godine do sada na ovom turističkom lokalitetu uloženo 15 miliona dinara. Doduše, mnogi građani se pitaju na šta je potrošen taj novac, jer je malo toga uočljivo.

Prvi korisnici novih drvenih elemenata na obali kanala bili su učenici Osnovne škole „Zdravko Gložanski“ koji su imali čas u prirodi.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci