Odštampajte ovu stranicu

Pokrajina je obećala 270 miliona za ulaganja u Bečeju: Za banju 165 miliona

  13 april 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Opština Bečej će narednih meseci dobiti 270 miliona dinara za infrastrukturna ulaganja, saopštili su u utorak Nebojša Malenković, v.d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, Imre Kern, zamenik direktora Fonda i Peter Knezi, predsednik, i Budislav Medurić, potpredsednik bečejske opštine. Prema kazivanju Kerna, ovu odluku je Fond doneo prošlog petka, a od 270 miliona 165 će biti obezbeđeno za potrebe buduće banje.

Kada će obećani novac stići u Bečej, da li će sudbina tih para biti ista kao onih odobrenih 2009. godine – još ih nema – za sada se ne zna, jer predstavnici Fonda za kapitalna ulaganja nisu dali konkretan odgovor na pitanje kada će opština Bečej da dobije obećane milione, osim da bi trebali da stignu ove godine.
Inače, kako je rečeno, osim 165 miliona dinara za banju, ostatak novca do 270 miliona, predviđen je za izgradnju puteva, za poboljšanje vodosnabdevanja, za nastavak rekonstrukcije javne rasvete, za završetak zgrade škole u Drljanu, za renoviranje obdaništa u Bačkom Gradištu i za obnavljanje tribina fudbalskog stadiona i svlačionice.
Deo navedenih investicija, odnosno projekata je nov, a jedan deo čine projekti iz 2009. godine za koje novac još uvek nije stigao u opštinu, jer, kako je objašnjeno, Vojvodini nije upućen novac sa republičkog nivoa.
Što se tiče 165 miliona dinara za banju, to je približno polovina novca koji treba da obezbedi pokrajina, a pokriva troškove prve faze tog projekta. Upravo je završena i analiza termalne bušotine napravljene za potrebe buduće banje, a rezultati pokazuju da je voda pogodna za lečenje mnogih bolesti, od neuroloških i reumatskih do ginekoloških, rekao je Kern novinarima i dodao da će zahvaljujući tome Bečej svakako dobiti status banjskog grada.
Na konferenciji za novinare saopšteno je i da je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine za šest godina uložio 800 miliona dinara u projekte opštine Bečej.

B.M.