Direkcija za izgradnju: Krpljenje rupa sredinom aprila

  06 april 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Direkcija za izgradnju opštine radi punom parom početkom građevinske sezone oslanjajući se na sopstvene izvore, jer, rekao je Zvonimir Stankov, direktor tog javnog preduzeća, „tri godine smo imali problema sa prilivom sredstava i sa finansiranjem elementarnog održavanja komunalija u gradu. Bilo je perioda kada ni javna rasveta nije mogla biti plaćena, pa je isključivana, međutim, odlučili smo da se oslonimo na sopstvene izvore i rešili da prodajom nekoliko parcela finansijsku situaciju u preduzeću popravimo kako bismo građanima Bečeja mogli nešto da pružimo u sferi komunalne opremljenosti grada“.

Prema rečima Stankova, finansiranje rekonstrukcije dela javne rasvete, popravka trotoara i osposobljavanje nesuđene plaže, plaća se iz novca koji je dobijen od prodaje parcela u industrijskoj zoni. Deo novca će biti uložen u poboljšanje komunalne infrastrukture, deo u nastavak opremanja industrijske zone, a deo za planove detaljne regulacije. U toku je, inače, prodaja još jedne parcele u industrijskoj zoni. „Firma ’Ranđelović gradnja’ iz Novog Bečeja je izrazila interesovanje za parcelu veličine od 1,65 hektara, raspisali smo tender na koji se ova firma javila i bila jedina zainteresovana, ponudila je nešto veću cenu nego što je bila raspisana, ukupna vrednost je oko pet miliona dinara. Očekujemo da će procedura uskoro biti završena i da ovaj investitor gradi tamo svoj poslovni prostor“, rekao je Stankov.
Prema njegovim rečima, 4. aprila je počela rekonstrukcija trotoara u opštini Bečej. Predviđeno je da se uradi rekonstrukcija delova trotoara ukupne dužine od oko 10 kilometara u Bečeju i naseljenim mestima na najkritičnijim delovima: „Radićemo krajnje racionalno, samo tamo gde su oštećeni trotoari i gde je onemogućen normalan prolazak. To će biti urađeno i u centru grada i oko pojedinih objekata ustanova. Počinjemo u Lapurdi u Uskoj ulici, gde će velikom broju žitelja naselja iza Pivare omogućiti nesmetan prolazak. Zatim će radovi biti nastavljeni u centru grada, onda idemo u Picoder, pa u III MZ, u Bačko Gradište i Bačko Petrovo Selo“. Deo poslova će raditi firma Termo-stan, a za drugi deo radova izvođač tek treba da bude izabran. Ukupna vrednost radova je oko 10 miliona dinara.
Direktor Direkcije za izgradnju je rekao i da je završen postupak javne nabavke za krpljenje udarnih rupa i da je izabrana firma Komgrad A.D. iz Subotice.
„Umesto sa 300, ulazimo u ovaj posao sa 450 tona asfaltne mase. Odabran je najbolji izvođač, sada je to Komgrad iz Subotice, koji je ponudio bolju cenu od ostala dva ponuđača. Njega smo odabrali ne samo zbog cene, nego i zbog izvanrednih referenci, a i mi imamo pozitivna iskustva sa tom firmom iz ranijeg perioda i očekujemo da će ove godine krpljenje rupa biti urađeno blagovremeno i mnogo kvalitetnije nego predhodnih godina. Asfaltne baze se ’pale’ 15. aprila i tada treba i naši novi poslovni partneri da započnu posao krpljenja rupa“, rekao je Stankov.
Što se tiče „bolnih tačaka“, Petrovoselskog i Iđoškog puta, Stankov je rekao da u vezi Petrovoselskog puta nema novih informacija, ali da i dalje pokušava da pronađe rešenje za taj problem, a situacija sa Iđoškim putem je nepromenjena, i da
je taj put ipak u normalnoj upotrebi.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci