Delimična rekonstrukcija javne rasvete: Nove svetiljke za 4 miliona dinara

  16 mart 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Nedavno najavljena parcijalna rekonstrukcija javne rasvete u Bečeju počela je 13. marta. Izvođač radova je SZTR „Elektro-Nađ“ iz Bečeja, koji će u Novosadskoj ulici, od centra do semafora, u Pionirskoj, od semafora do mosta i u Zelenoj, od silaska za OSC „Mladost“ do zgrade policijske stanice, stare živine sijalice snage 250 vati zameniti natrijumskim svetiljkama od 150 vati. Delimična rekonstrukcija rasvete košta četiri miliona dinara, a novac je obezbeđen od zakupa parcela u industrijskoj zoni.

Direktor Direkcije za izgradnju Zvonimir Stankov je rekao da će nova rasveta obezbediti i značajnu uštedu struje.

Bečejci će imati plažu?

Prema rečima direktora Direkcije za izgradnju u toku su pripreme za prvu fazu rekonstrukcije plaže u Bačkom Petrovom Selu. Planirano je poravnanje obale na mestu postojeće plaže i deo u produžetku namenjen za ribolovce, zatim da se uredi i pospe tucanikom prilazni put, da se postavi nekoliko stubova za osvetljenje i ukoliko se dobije odobrenje od JP Vode Vojvodine da se postavi jedan splav za ulazak u vodu. Ovaj posao bi trebao biti urađen do početka sezone kupanja.
Stankov je rekao i da su u toku pripreme za uređenje plaže na obali Tise u Bečeju. U dosadašnje uređenje prostora između Kamp naselja i stepeništa uložena su značajna sredstva (dovođenje struje, vodovoda i kanalizacije) i šteta je da „plaža“ bude nefunkcionalna. U toku proleća bi trebalo da se naspe i poravna površina do „zidića“, da se zaseje trava i da se postave suncobrani od trske i stolovi i klupe, a u narednom periodu, kada se za to steknu uslovi, urediće se nova gradska plaža uzvodno od Kamp naselja kako je predviđeno generalnim urbanističkim planom, objasnio je Stankov.

„Novac koji se ostvari prodajom parcela u industrijskoj zoni, treba da se uloži u opremanje građevinskog zemljišta ili u komunalnu infrastrukturu i mi vodimo računa da taj novac bude namenski potrošen. Sredstva od prodaje placa Maxi supermarketu u centru Bečeja uložena su u industrijsku zonu, pa je urađena Zanatska ulica, dodatno je opremljen blok 124, ‘probijena’ je ulica kod Doma zdravlja. Bitno je da smo taj novac uložili i u industrijsku zonu, a sada, kada smo tamo prodali placeve, imamo obavezu da i dalje ulažemo u građevinsko zemljište i komunalnu infrastrukturu, ali smo odlučili da taj novac uložimo u javnu rasvetu, popravku trotoara i još neke sitne popravke, kao što je nasipanje tucanika u Bolmanskoj ulici, da ono što godinama nije održavano nekako dovedemo u stanje koje je prihvatljivo za korišćenje. Novac se ulaže i u izradu urbanističko-planske dokumentacije, jer naša opština, po sadašnjem nivou pokrivenosti urbanističkim planovima, je među prvim opštinama u Vojvodini, i zbog toga je i moguće praviti međunarodne ugovore, kao što je ugovor o izgradnji banje“, rekao je Stankov.

LJ.M.Naslovi

Popularni Članci