Još jedan protest zbog vodosnabdevanja: Šetnja i pitanja predsedniku opštine

  16 mart 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na platou ispred gradske kuće u subotu je održan i drugi protest građana zbog otežanog vodosnabdevanja, kom je prisustvovalo stotinak nezadovoljnih stanovnika.

Inicijator i organizator protesta Dragan Šimić je novinarima rekao da je njegov cilj da prikupi pitanja od građana koja će proslediti predsedniku opštine Peteru Kneziju od kog očekuje odgovore.
„Cilj je da od građana dobijem pitanja koja treba da podnesem gradonačelniku i da mi on da odgovore na ta pitanja, a ne da pravi konferencije za štampu i da on pita“.
Šimić je naveo i neka od pitanja koja mogu da budu postavljena predsedniku opštine: da li je napravljena lista prioritetnih poslova u Bečeju pre četiri godine, da li je napravljen presek stanja kada je sadašnja garnitura došla na vlast, šta je od tada učinjeno na sednicama lokalnog parlamenta i Upravnog odbora Vodokanala da se problemi u vodosnabdevanju reše.
Šimić je izrazio želju: „Ja hoću te zapisnike sa sednica Skupštine opštine da pročitam, zapisnike sa sednica Vodokanala i da vidim šta se činilo u aktuelnom sazivu Skupštine opštine. Nema teških pitanja, postoje samo teški odgovori, a gradonačelnik nema odgovore na mnoga pitanja“.
Na komentar novinara da je na Fejsbuku postavljena njegova slika u majici SNS-a, a tvrdi da su protesti zbog lošeg vodosnabdevanja nepolitički, Šimić je rekao da je majicu dobio na poklon od prijatelja i ponovio da nije reč o političkom protestu, već građani žele da dobiju odgovore na pitanja zašto nema vode i šta vlast čini da bi rešila taj problem.
Šimić je naveo da će pitanja građana proslediti predsedniku opštine.
Nakon skupa građani su prošetali glavnim ulicama grada.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci