Izabrani novi organi upravljanja NDNV-a

  16 mart 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na redovnoj izbornoj Skupštini Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) u subotu izabrani su novi organi upravljanja NDNV-a i usvojen novi statut organizacije, koji je usklađen sa važećim zakonskim i podzakonskim rešenjima o udruženjima građana.

Za predsednika udruženja izabran je Dinko Gruhonjić, novinar Agencije Beta i stručni saradnik Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, koji je i u prethodnom mandatu obavljao funkciju predsednika NDNV-a.
Novinar i književnik Nedim Sejdinović izabran je za predsednika Izvršnog odbora, u koji su pored njega izabrani i dopisnica Radija Slobodna Evropa i medijska analitičarka Žužana Serenčeš, novinarka Branislava Opranović, bivši glavni i odgovorni urednik Mađar soa Čaba Presburger, kao i urednik i vlasnik Bečejskog mozaika Vladan Filipčev.
Pored Izvršnog odbora, koji je zamenio prethodni Upravni odbor, novi organ upravljanja je i Savet NDNV-a, koji čine publicista Mirko Đorđević, književnik Laslo Vegel, politikolog Pavel Domonji i novinari Nenad Živković i Aleksandar Reljić.
Izvršni odbor je na konstitutivnoj sednici, pored predsednika IO, izabrao i generalnog sekretara udruženja. Tu funkciju će u narednom periodu obavljati novinarka Maja Leđenac.
U Sud časti NDNV-a izabrani su novinarke Smiljana Milinkov i Gordana Perunović Fijat, kao i novinar Petar Petrović.
Mandat novih organa upravljanja je četiri godine.
Na Skupštini Nezavisnog društva novinara Vojvodine usvojen je, u obliku zaključka, i zahtev pokrajinskoj vladi da obavesti javnost dokle se došlo sa procesom izrade i usvajanja Medijske strategije AP Vojvodine.

NDNV

Naslovi

Popularni Članci