I Tisa je zaleđena: Led okovao Tisu

  10 februar 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Niske temperature su uslovile da i reka Tisa bude okovana ledom, te je zbog ledostaja i nepovoljnih hidrometeoroloških uslova na njoj obustavljena svaka plovidba.

U zavisnosti od toka reke, debljina leda na Tisi je različita, iznosi od pet do deset centimetara, ponegde i više, međutim, šetnja zaleđenom površinom reke je veoma opasna. Pored obustavljanja plovidbe Tisom i kanalima sistema DTD, obustavljen je i rad brodske prevodnice kod Novog Bečeja i svim prevodnicama na ovom sektoru. Prema rečima šefa Lučke kapetanije Senta, ponovno uspostavljanje plovidbe biće moguće kada prođu ledeni dani, a jedino u slučaju potrebe odbrane od poplava ili za rad oko prevodnica i ustava, moguće je angažovanje ledolomaca.

Novi sneg

Prema orijentacionoj prognozi Republičkog hi-drometeorološkog zavoda Srbije, u narednim danima očekuju se niske temperature koje će se na teri-toriji Vojvodine kretati između -16 do 0 stepeni za predstojeći vikend, uz moguće snežne padavine, da bi tokom naredne nedelje temperatura bila u porastu i živa u termometru bi se kretala oko nultog podeoka, a očekuje se da sneg pada do kraja sedmice odnosno do ponedeljka 20. februara kada se predviđa prestanak padavina i dalji porast temperature koja bi se kretala iznad nule, što bi uslovilo topljenje snežnog pokrivača. 

LJ.M.

 

Naslovi

Popularni Članci