Adománygyűjtés, bál és tombola - Közösen a Petőfi szoborért

  03 februar 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

A Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör vezetőségének régi álma egy Petőfi szobor felállítása, ezzel is méltón emlékezve meg a nagy költőről, forradalmárról.

„Szerintünk kell lennie egy helynek, ahol március 15-én az 1848/1849-es szabadságharcra és forradalomra emlékezünk, ahol elhelyezhetjük koszorúinkat. És hol is lehetne jobb helye a szobornak, mint a Nikola Tesla utcában, a Petőfi iskola és a Petőfi kultúrkör között, a Petőfiről elnevezett utcától alig néhány méterre? Megkerestük a Magyar Nemzeti Tanácsot, Lovas Ildikót, a művelődési kérdésekkel megbízott személyt, aki mellénk állt és segítségünkre sietett. Az MNT nem csak eszközökkel, hanem ötletekkel, tanácsokkal is ellátott bennünket. Ezen felül a becsei Építésügyi Igazgatóság Közvállalat is pozitívan fogadta ötletünket, segítségünkre voltak és vannak mindenben”, mondta Ricz Róbert, a kultúrkör elnöke.
A Petőfi szobrot Szarapka Tibor szabadkai szobrászművész készíti bronzból, és a Petőfi kultúrkör főbejárata előtt kap majd helyet, ahol a térrendezés is megtörténik majd, padok kerülnek a szobor köré, illetve a szobor világítása is meg lesz oldva. A tervek szerint a szoboravatást március 15-én tartják meg.

Polgármesteri bál

A Petőfi kultúrkörben január 28-án első ízben szervezték meg a Polgármesteri bált, melynek teljes bevételét a Petőfi szobor felállítására fordítják. A bálon Knézi Péter községi elnök mellett mintegy 260 vendég volt jelen, közöttük Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere és munkatársai, Kern Imre, a Vajdasági Nagyberuházási Alap igazgatóhelyettese, Fehér László, Óbecse község tartományi képviselője, Skrabány Viktor, a község díszpolgára, valamint az önkormányzat néhány vezető funkcionáriusa is.
„A bálon önkéntes adománnyal bárki hozzájárulhatott a szobor felállításához, illetve a tombolából befolyt teljes összeget is a szoborra fordítjuk. Mintegy száz érdeklődőt sajnos el kellett utasítanunk, mert már így is a színpadon is voltak asztalok, ott is terítettünk”, mondta Szerda András, a bál szervezőinek egyike. A jó hangulatról a temerini The End együttes gondoskodott, valamint a Petőfi kultúrkör társas- és modern tánccsoportja szórakoztatta az egybegyűlteket. Ünnepi köszöntőt a házigazda, Knézi Péter polgármester mondott, aki köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik eljöttek, támogatva ezzel is a nemes célt. Köszönetet mondott Szekszárd város polgármesterének Horváth Istvánnak, aki borral járult hozzá a bál sikeréhez, megköszönte Mórahalom önkormányzatának ajándékát, amely a tombolához járult hozzá, valamint Vitkayné Kovács Verának is köszönetet mondott, aki fellépésével emelte a bál színvonalát.

Adományokat várnak

A Petőfi szobor felállítását magánszemélyek, vállalkozók és vállalatok is támogathatják. „Felkérek minden óbecsei polgárt, hogy ha teheti, adományával támogassa a Petőfi szobor felállítását. Legyen ez az óbecsei magyarság közös szobra! Az adományokat személyesen a Petőfi kultúrkör irodájában lehet átadni munkanapokon 8 és 13 óra között, illetve a 325-9500700023437-15 számlára lehet befizetni”, mondta a kultúrkör elnöke.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci