Čekajući 2012: Biće dočeka na Pogači

  25 novembar 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Bečejci će ove godine, posle kraće pauze, ponovo imati mogućnost da Novu godinu dočekaju na gradskom trgu.

Zvezda večeri će biti Dejan Cukić i njegov „Spori ritam bend“, saopšteno je u petak na konferenciji za novinare, kojoj je prisustvovao i Dejan Cukić i pred kamerama potpisao ugovor o angažmanu. „Drago mi je što sam opet u Bečeju, jer davno nisam ovde svirao i velika mi je čast što ste odabrali mene za tako zanimljiv događaj kao što je Nova godina. Volim takve priredbe, i mene i moj bend ljudi rado zovu zato što smo poznati po tome da umemo da napravimo dobru atmosferu. Bilo je situacija gde sam muzičarsku ulogu spajao sa najavljivanjem nekih sportskih pobeda, a u ovoj zemlji, mislim da je svaki doček Nove godine sportska pobeda – preživeli smo još jednu, a valjda ćemo i sledeću. Vremena su teška, ali smatram da neko veselje i svaki povod da se malo obradujemo i pružimo jedni drugima dobre energije, treba prihvatiti sa velikim zadovoljstvom. U kontaktima sa ljudima iz Bečeja osetio sam divnu energiju i da zaista žele da se napravi jedan lep događaj. Nadam se da će i publika biti zadovoljna“, rekao je Cukić i dodao da je u bendu od pre izvesnog vremena ponovo pevačica Marija Mihajlović.
Što se novogodišnjeg programa tiče, planirano je da počne 20. decembra sa „lutajućim“ Deda Mrazom, koji će u prepodnevnim i u popodnevnim časovima šetati ulicama grada, ali će obilaziti i ugostiteljske objekte, ustanove, škole, banke, gradsku pijacu i deliti bombone mališanima, ali i odraslima.
„Na taj način ćemo pokušati da animiramo Bečejce i napravimo novogodišnju atmosferu. Od 26. do 30. decembra organizovaćemo besplatne kreativne radionice za decu (mesto i vreme održavanja će nakandno biti objavljeno). U okviru njih ćemo praviti novogodišnje kape i ukrase za veliku novogodišnju jelku koju ćemo postaviti na Pogaču 31. decembra u jutarnjim časovima. To će biti nešto što prvi put radimo, i ovim putem pozivam Bečejce da se odazovu ovoj aktivnosti“, rekla je Miomira Mašić Ostojić, saradnica za odnose sa javnošću opštine Bečej.
Na sam doček Nove godine, 31. decembra, program će početi u 17 časova predstavom za decu „Kako je Deda Mraz izgubio dobar glas“ u režiji i izvođenju grupe bečejskih entuzijasta. Za 18 časova planiran je dolazak Deda Mraza u fijakeru na gradski trg i fotografisanje dece sa njim. Muzički program će početi od 22 časa koncertom bečejske grupe „Fingerbang“, a od 23 časa koncert u trajanju od 90 minuta treba da održi Dejan Cukić sa svojim „Spori ritam bendom“. Nova godina će se dočekati uz vatromet, a po završetku koncerta Cukića, sledi DJ parti. Za sve posetioce biće obezbeđeno kuvano vino i čaj.
Na pitanje koliko će novca biti potrošeno za proslavu Nove godine, Mašić Ostojić je odgovorila da je u toku sklapanje ugovora sa izvođačima, za vatromet i tako dalje, a kada proslava bude završena, novinarima će biti predstavljen izveštaj o tome koliko je novca potrošeno. Dodala je da „trenutno nije ovlašćena“ da kaže nešto više o tome.
U protekle dve godine nije bilo organizovanog dočeka Nove godine na trgu u Bečeju. Poslednji doček na Pogači je organizovan za 2009. godinu. Ove godine čelnici lokalne vlasti odlučili su, iako je stanje u opštinskoj kasi katastrofalno, kako je navedeno u više navrata, da Bečejcima priušte ovakav vid proslave Nove godine. Uželeo se narod slavlja, a predstavnici vlasti slušaju šta narod želi, pa im daju „leba i igara“, doduše manje „leba“, a više igara, ali bliže se izbori pa će valjda dobiti i malo „leba“.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci