U Gimnaziji Bečej: Lažna dojava o bombi

  25 novembar 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Nastava u bečejskoj Gimnaziji prošlog petka pre podne je prekinuta zbog dojave o bombi u zgradi škole. Po nalogu policije učenici i nastavnici Gimnazije su evakuisani. Policajci su pregledali zgradu i utvrdili da je reč o lažnoj uzbuni, te je nastava nastavljena.

„Oko 9.30 časova došla je policija i obavestila nas je da je dobila dojavu o postavljenoj bombi u zgradi škole i da svi treba da napustimo objekat. Pripadnici policije su izvršili kontrolu objekta i nakon 15 minuta konstatovano je da je dojava lažna. Mi smo putem knjige obaveštenja podsetili učenike na to da je lažna dojava o bombi provociranje javne opasnosti i kao takvo podleže Krivičnom zakonu i kazni zatvora za punoletne osobe od šest meseci pa naviše. Ako je to uradio naš učenik, mi ćemo preduzeti mere koje se tiču Pravilnika i Zakona o sistemu obrazovanja i vaspitanja, a organi Ministarstva unutrašnjih poslova će preduzeti svoje aktivnosti na otkrivanju počinioca. Ovakvih dojava o postavljenoj bombi nije bilo u proteklih 4-5 godina, za razliku od ranijih godina kada se to dešavalo znatno češće. Do sada su sve dojave o postavljenoj bombi bile upućivane direktno Gimnaziji, a sada je ta informacija bila upućena policiji“, rekao je direktor Gimnazije Miodrag Basarić.
Policija je ubrzo otkrila identitet počinilaca i već u subotu je Policijska uprava Novi Sad izdala saopštenje u kom se navodi da su uhvaćena dva maloletna učenika Gimnazije zbog lažne dojave o postavljenoj bombi. Sedamnaestogodišnjaci iz Bečeja i Čuruga osumnjičeni su da su u petak dojavili policiji da je u Gimnaziji podmetnuta eksplozivna naprava koja će biti aktivirana daljinski. Protiv njih će biti podneta krivična prijava kojom se terete za izazivanje panike i nereda, navodi se u saopštenju.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci