Zajednička svečanost za uspešne maturante: Laptopovi za đake generacije

  24 jun 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Zajednička svečanost povodom ispraćaja maturanata iz bečejskih srednjih škola upriličena je prošlog petka u velikoj sali Gradskog pozorišta.

Svečanost je organizovala Ekonomsko-trgovinska škola, čiji su učenici pripremili program na srpskom i mađarskom jeziku u okviru kojeg je pored muzičkih i recitatorskih tačaka prikazana i predstava „Dva pisca traže lica“ u izvođenju članova dramske sekcije.
Potom su maturante, njihove roditelje, profesore i direktore pozdravili predsednik i zamenik predsednika opštine, Peter Knezi i Budislav Medurić. Oni su izrazili zadovoljstvo što je i ove godine iz bečejskih srednjih škola izašao veliki broj uspešnih učenika i poželeli su im uspeh u nastavku školovanja, kako i da što pre nađu posao, sa porukom da uvek treba da imaju na umu da savremeno društvo od svakog pojedinca zahteva permanentno obrazovanje i sticanje novih znanja tokom čitavog života.
Direktori škola su najboljim učenicima završnih razreda dodelili Vukove i specijalne diplome i nagrade za odličan uspeh i zapažene rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima, naglašavajući da je u ovoj generaciji maturanata bilo mnogo izuzetnih učenika.
U Gimnaziji Vukovu diplomu dobio je 21 učenik, specijalna nagrada za najboljeg sportistu dodeljena je Aleksandri Radić, a titulu đaka generacije je ponela Judit Beretka. U Ekonomsko-trgovinskoj školi je bilo 20 nagrađenih Vukovom diplomom, đak generacije je Saša Pešić, a nagrađeni su i najbolji učenici na trogodišnjim smerovima. Direktorica Tehničke škole je istakla da škola ove godine obeležava 125 godina postojanja i da je iz nje sada izašla druga generacija koja je obrazovanje stekla na četvorogodišnjim smerovima i zato su nagrade uručene najboljim učenicima sa svakog obrazovnog profila, dok je titula đaka generacije pripala Danielu Kupčou, a nagrada za najboljeg sportistu dodeljena je Robertu Šimonu. Za đaka generacije u Školi srednjeg i osnovnog obrazovanja „Bratstvo“ izabran je Roland Vezmar.
Kao i prethodnih godina, opština Bečej je laptopovima nagradila đake generacije iz sve četiri škole. Nagrade su im uručili predstavnici lokalne samouprave.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci