Vojvođanska liga Istok: Novobečejci opravdali očekivanja

  24 jun 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

NOVI BEČEJ: Među timovima koji su u Vojvođanskoj ligi Istok opravdali očekivanja svakako su fudbaleri Jedinstva iz Novog Bečeja, koji su odigrali jednu od svojih uspešnijih sezona. Na kraju prvenstva Novobečejci su četvrti sa 52 boda i gol razlikom 84:54, zabeležili su 16 pobeda, četiri puta igrali nerešeno, a doživeli deset poraza.

Izabranici trenera Novice Glavaškog su na domaćem terenu zabeležili 13 pobeda, nerešeno igrali sa Obilićem iz Novog Kneževca, a jedini poraz su doživeli od Zadrugara iz Lazareva (1:5). U gostima su pobedili Radnički u Zrenjaninu, Obilić u Novom Kneževcu i Bačku Topolu, a nerešeno su igrali sa Kozarom, Spartakom i Proleterom u Banatskom Karlovcu. Najubedljiviju pobedu, 13:3, Jedinstvo je zabeležilo protiv Spartaka iz Debeljače. Na toj utakmici zablistao je Ognjen Maleš sa šest postignutih golova.
Za ekipu je igralo 25 fudbalera, a najviše utakmica (28) odigrao je Bojan Matić, zatim slede Bojan Nemčev i Milorad Ivančev 27, Srđan Lisica, Velibor Škero, Goran Stanković, Ognjen Maleš 26, Marko Drljača, Vladimir Radišić, Strahinja Vasković 25, Davorin Šijnović, Vuk Babić 24, Miljan Nikolić 19, Ervin Rigo15, Saša Bjelić 14, Miloš Štefkić 10, Aleksandar Baračkov devet, Marko Balaban sedam, Dragan Zlatar, Marko Matić pet, Borislav Veskov i Cvijetin Janjić dve, David Lalošević, Milovan Cekić i Igor Jovanović jednu utakmicu.
Novobečejci su najefikasnija ekipa u ligi sa 84 postignuta gola, a trojica fudbalera Jedinstva nalaze se među prvih peti na listi strelaca Vojvođanske lige Istok.
Prvi strelac ekipe je Bojan Matić sa 21 golom, Vladimir Radišić je postigao 17, Ognjen Maleš 14, Marko Drljača i Ervin Rigo šest, Srđan Lisica i Vuk Babić četiri, Davorin Šijanović i Strahinja Vasković tri, Milorad Ivančev dva, Goran Stanković dva i Miljan Nikolić i Marko Balaban jedan gol.
Svoju treću sezonu u dresu Jedinstva 19-godišnji Bojan Matić krunisao je laskavom titulom prvog strelca, a o minulom prvenstvu kaže:
- Dobio sam pravu priliku u špicu i na najbolji način sam to iskoristio. Žalim samo što nisam uspeo da sačuvam prvo mesto na listi strelaca Vojvođanske lige, u poslednjem kolu pretekao me je Robert Bakoš iz Zadrugara za jedan gol, ali ja sam ipak veoma zadovoljan i drugim mestom, naravno i plasmanom ekipe.
Trener Novica Glavaški je istakao:
- Mogu biti zadovoljan kako plasmanom tako i igrama. Igrači su od starta imali veoma odgovoran i dobar pristup obavezama i to je dalo rezultata. Na mnogim utakmicama smo igrali sa lakoćom i veoma kvalitetno, izdvojio bih obe utakmice sa Bačkom Topolom, gde smo potvrdili da smo imali sastav i za nešto više od četvrtog mesta. Veoma se dobro uklopio spoj iskustva i mladosti, što nam daje za pravo da u narednu sezonu startujemo sa daleko većim ambicijama. Fudbaleri su sada na zasluženom odmoru, a pripreme za narednu sezonu počećemo 9. jula.

Stevan Davidović

Naslovi

Popularni Članci