Rekonstrukcija Vlade Vojvodine: Novi sekretarijati

  15 april 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Nakon rekonstrukcije Vlade Vojvodine od pre nekoiliko dana prestao je da postoji određen broj pokrajinskih sekretarijata.

Vlada Vojvodine smanjena je sa sadašnjih 17 na 12 sekretarijata. Sedam pokrajinskih sekretarijata nastaviće da rade bez organizacionih promena, dok je deset ukinuto i spojeno u pet novih.
Nastaviće da rade sekretarijati za privredu, poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, finansije, nauku i tehnološki razvoj, energetiku i mineralne sirovine, sport i omladinu i sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova. Ne postoje više sekretarijati za informacije, obrazovanje, lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju, za zaštitu životne sredine i održivi razvoj i za socijalnu politiku i demografiju. Međutim, pod novim nazivom nastaviće da rade pokrajinski sekretarijati za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, za kulturu i javno informisanje, za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.
Te promene ne bi bile naročito važne za građane Vojvodine da oni nemaju potrebu da relativno često komuniciraju sa nekim od sekretarijata, recimo, s onim za demografiju koji se sada zove Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, ako ni zbog čega drugog zbog rođenja deteta prilikom potraživanja prinadležnosti za prvo, drugo, treće itd. dete.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci