Mesna zajednica Radičević: Voda se povlači

  15 april 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Radovi na realizaciji projekta za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta koje finansira Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, počeli su 5. aprila i završeni su u ponedeljak, rekao je Predrag Spasić, sekretar Mesne zajednice Radičević.

„Sredstva dobijena od pokrajine su namenjena za izmuljivanje kanala R-1 koji odvodi vodu sa poljoprivrednog zemljišta. Taj posao je završen. Bager DTD-a je preusmeren na kanal R-2, a sredstva za ove radove će DTD najverovatnije pribaviti od JP Vode Vojvodine, tako da do kraja nedelje možemo očekivati da će i ovaj posao biti gotov. Sada razmatramo mogućnost da se uradi izmuljivanje još jednog kanala pored Srbobranskog puta, koji ima dvojnu ulogu: odvodnjava poljoprivredno zemljište i odvodi vodu iz sela, jer su atmosferski kanali iz sela povezani sa tim kanalom. Zbog toga je njegovo pročišćavanje veoma bitno. Međutim, procedura je takva da moramo podneti zahtev za odvodnjavanje Opštinskom veću, jer sredstva dobijena od licitacije državnog poljoprivrednog zemljišta će namenski biti potrošena i deo tih sredstava bi trebao biti namenjen za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta“, rekao je Spasić.
Što se tiče radova na prokopavanju, odnosno čišćenju i izmuljivanju atmosferskih kanala kroz celo selo, koji su po hitnom postupku počeli krajem marta kada je zbog visokog nivoa podzemnih voda deo sela bio pod vodom, sekretar Mesne zajednice Radičević je rekao da su oni u toku i po svemu sudeći trajaće dugo: „Efekta ima, voda se povukla za nekih 15 centimetara, tome su možda doprineli i vremenski uslovi, ali kada se sve završi pretpostavljam da će se voda u znatnoj meri povući i rezultati će biti vidljiviji“.
On je napomenuo da su neki od građana nezadovoljni zbog računa za vodu na kojima je ispostavljena taksa od 50 dinara. „Pretpostavljam da će se vremenom građani navići na to, ali je trenutno zbunjujući faktor i pitaju čemu da plaćaju 50 dinara ako voda uopšte nije potrošena, međutim, Mesna zajednica za to nije nadležna, i za informacije o tome ljudi treba da se obrate Vodokanalu“.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci