Novogodišnja predstava uz paketić: „Deda Mraz je jedan i tačka!“

  06 januar 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Novogodišnja priča sa Deda Mrazom koji deli poklone je nešto što želi svako dete, te odrasli u nastojanju da unesu malo čarolije u ovaj, zapravo surovi svet, za mališane organizuju priredbe i proslave u školama, vrtićima, firmama na kojima Deda Mraz deli paketiće.

Za decu zaposlenih u Bečejprevozu 29. decembra je u sali Gradskog pozorišta, pre dolaska dede s belom bradom i paketićima, prikazana predstava „Deda Mraz je jedan i tačka!“ u izvođenju članova Omladinskog dramskog studija Kreativnog centra pozorišta iz Bečeja.
Novogodišnje pozorišne predstave za decu su normalna stvar u drugim gradovima, i posebna su atrakcija za decu, a može ih pogledati svako ko poželi. Prethodnih godina razne predstave o Deda Mrazu su izvođene i na gradskom trgu kao poklon lokalne samouprave deci Bečeja, doduše angažovane su dramske trupe iz drugih gradova, iako Gradsko pozorište ima Dramski studio u kom se sa decom pripremaju i novogodišnje predstave. Postavlja se pitanje zašto niko u opštini ne iskoristi ovakvu mogućnost i spoji lepo sa korisnim, pa da svake godine u novogodišnji program namenjen najmlađima u našoj opštini, uvrsti i pozorišnu predstavu, bez obzira na to da li će se ona igrati na sceni ili na gradskom trgu. Možda bi to bio prvi korak u cilju stvaranja buduće bečejske pozorišne publike.

Deda Mraz za iznajmljivanje

Videti Deda Mraza u današnje vreme i nije retkost, što na neki način umanjuje mit o belobradom. Ove činjenice su pojedinci postali svesni, te je poslednjih godina bila atrakcija Deda Mraz za iznajmljivanje. Naime, jednim telefonskim pozivom možete ugovoriti da Deda Mraz vašem detetu na kućnu adresu donese paketić, koji ste, naravno, sami pripremili. Novine koje su u skladu sa modernim načinom života, su organizovani doček Nove godine i Deda Mraza i za decu predškolskog uzrasta. Ovakva ponuda je postojala i Bečeju, pa su roditelji mogli nekoliko dana pre ili baš 31. decembra da odvedu svoje dete na višesatno druženje sa Deda Mrazom u kafe-igraonicu za decu ili u objekat dečjeg vrtića, gde im je deda sa belom bradom „poklonio“ i paketić (cena ovakve zabave je bila od 100 do 300 dinara po detetu). Prošle godine jedan privatni vrtić je ponudio i da se deca druže u novogodišnjoj noći uz Deda Mraza sa mogućnošću da tamo prespavaju.

LJ.M.

 

Naslovi

Popularni Članci