Retrospektiva 2010. godine: Gde je naš most preko kojeg ćemo otići u bolje sutra?

  06 januar 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U centru grada, na mestima gde su građani parkirali svoja vozila kako bi izbegli plaćanje parkiranja, nadležni iz Komunalca postavili su betonske kugle.
U julu se još nije znalo kakav će program biti za Dan grada, a po tadašnjim informacijama cena proslave je trebala biti oko 41.000 evra.

Međutim, ta cena nije prihvaćena, jer su članovi lokalne vlade smatrali da se za proslavu može potrošiti najviše 2,5 miliona dinara.
Od zakupa poljoprivrednog državnog zemljišta opština je zaradila oko 20 miliona dinara.
Ištvan Hamu je novi zastupnik kapitala u fabrici nameštaja „8. oktobar“.
Problem u odeljenju nižih razreda u OŠ „Zdravko Gložanski“ nije rešen, a roditelji su najavili da će svoju decu prepisati u druge škole. Doneta su rešenja u vezi disciplinskih postupaka protiv psihologice Margarite Berček i učiteljice Izabele Šormaz, kojima su one kažnjene sa 35 posto umanjenja plate tokom šest meseci. Obe su najavile pokretanje tužbe protiv direktorice škole po više osnova. Pokrajinski sekretar za obrazovanje razrešio je funkcije direktoricu Suzanu Đukić, a nekoliko dana kasnije školski odbor istu direktoricu imenovao je za v.d. direktora škole i najavio pokretanje postupka za utvrđivanje odgovornosti pokrajinskog sekretara.
Sredinom jula Opštinsko veće uputilo je dopis Međusektorskom savetu LPA za decu da razmotri mogućnost odabira drugog koordinatora Saveta umesto koordinatorke Izabele Šormaz.
Budžetska inspektorka obavila je eksternu reviziju poslovanja Potisja, međutim, u zapisniku nije bilo navoda o tome šta je procesno i materijalno pogrešno, da li su eventualni propusti kažnjivi ili ne.
Na početku sednice Skupštine opštine minutom ćutanja odata je pošta preminulom odborniku DZVM-a Šandoru Palu.
Lokalni parlament je ponovo promenio odluku o komunalnim taksama, usvojene su i odluke da građani od 2011. godine plaćaju naknadu za zaštitu i unapređenje životne sredine, da opština osniva firmu „Link FTO“ d.o.o. Bečej koja će se baviti čuvanjem poljoprivrednog zemljišta i obezbeđenjem javnih prostora. Osnivači su lokalna samouprava (sa 350 evra ili 70 posto osnivačkog kapitala) i jedno od preduzeća PIK-a „Bečej“ (sa 150 evra osnivačkog kapitala).
Počeli su radovi na rekonstrukciji i prilagođavanju delova objekta sportskog centra osobama sa posebnim potrebama.
U PIK-u su radnici stupili u štrajk upozorenja, jer vlasnik i generalni direktor nisu poštovali dogovor o isplati plata, a najavljen je i generalni štrajk za 1. septembar ako se ne prihvate novi zahtevi sindikata, koji se odnose i na povezivanje radnog staža zaposlenima i izmenu kolektivnog ugovora.
Pretučen je novinar Teofil Pančić.

Avgust

Najavljeno je poskupljenje većine životnih namirnica od 2 do 15 posto zbog pada vrednosti dinara.
Održan je sastanak predstavnika Ministarstva poljoprivrede, čelnika PIK-a „Bečej“ i sindikata na kojem se raspravljalo o dugu kombinata za korišćenje državnog poljoprivrednog zemljišta. Sindikalci su razgovarali i sa pokrajinskim sekretarom za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslavom Vasinom o problemima u kombinatu i zatražili pomoć pokrajinske vlasti.
Šteta na usevima u atarima bečejske opštine zbog obilnih padavina, poplava i visokih podzemnih voda procenjena je na 246 miliona dinara.
Rezultat saradnje pokrajinske administracije i firme Knott autoflex yug je potpisivanje ugovora o zapošljavanju 31 radnika u ovom preduzeću.
Obeležen je Dan grada na bivšem hipodromu kraj Tise pod sloganom „Bečejci Bečejcima“. Bilo je šareno i veselo (i ringišpila, i konja i magaraca za jahanje). Zahvaljujući propratnim manifestacijama „Etnos“ na Zelenom korzou i „Tiski dani“ na nesuđenoj plaži (gde su za ovu priliku u plavo ofarbani tuševi), koje su privukle veliki broj građana, na šetalištu, dolmi i nesuđenoj plaži je vrvelo kao u košnici. Međutim, nevreme i kiša su pokvarile zabavu. Zbog toga je odložen nastup grupe „Sigma“, violiniste Ignaca Šena, operske pevačice Vere Vitkai Kovač i „Garavog sokaka“.
„Lovački dani“ organizovani su poslednjeg dana kod „Malog lovca“ uz dobru posetu i još bolji provod, a i mladi su istog dana imali svojih „pet minuta “ na Adrenalin festu u bašti Gradskog pozorišta.
Za počasnog građanina opštine izabran je slikar Viktor Škrabanj, a godišnje nagrade su dodeljene Danici Ružičkoj, KUD-ovima „Đido“ i „Tisa“ iz Bačkog Petrovog Sela, Zemljoradničkoj zadruzi Bečej, Mariji Lučev i sportisti Risti Babiću.
I dalje se na zna koliko je novca potrošeno za proslavu Dana grada.
Na opštinskom sajtu obja-vljeni su podaci o zaradama lokalnih funkcionera za jun mesec. Za neto zarade 11 predstavnika lokalne vlasti potrošeno je 914.484 dinara.
Centar za velike poreske obveznike Poreske uprave je trebao na licitaciji da proda 9 radnih mašina PIK-a „Bečej“, ali se na javnom nadmetanju pojavio samo jedan kandidat, pa mašine nisu prodate.
Olujni vetar rušio je stabla, lomio grane, stubove, kidao električne vodove, dizao krovove i ostavio haos za sobom koji su narednih nekoliko dana uklanjali zaposleni u Komunalcu. Mnogi delovi opštine su na više sati ostali bez struje, pa su i ekipe Elektrovojvodine imale pune ruke posla.
Regionalni centar za talente u Bečeju „Talentum“ čije formiranje je opština inicirala još 2008. godine, ni 2010. godine nije počeo da funkcioniše, jer se ne zna ko je nadležan za registraciju takve ustanove.
Bečejsko udruženje mladih (BUM) za seosku slavu Preobraženje u Bačkom Gradištu organizovalo je prvu Vojvođansku olimpijadu starih sportova.
U Novom Bečeju održani su „Velikogospojinski dani“ na kojima su i ove godine nastupili atraktivni gosti, Željko Samardžić, Vlada Divljan, „Bajaga i instruktori“ sa Dejanom Cukićem, „Hari Mata Hari“, „Eva Braun“...
Fabrika nameštaja u Bečeju posle četiri meseca „vakuuma“, dobila je organe upravljanja, za predsednika Upravnog odbora imenovan je Tomislav Šljivančanin, a za v.d. direktora Ištvan Hamu, koji je izjavio da dalja sudbina „8. oktobra“ zavisi od slučaja protiv Univerzal banke (osporavanje hipoteke banke nad imovinom fabrike).
Početak školske godine i ovog puta je bio pod znakom pitanja, jer su sindikati prosvetnih radnika najavili štrajk za 1. septembar, ukoliko im se ne odobri povećanje plata. Inače, bečejske škole novu školsku godinu dočekale su u minusu jer su im sredstva iz opštinskog budžeta smanjena za 30 posto.
Ideja o rekonstrukciji kuće braće Tan pokrenuta je 1996. godine. Za rekonstrukciju kuće je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine 2008. godine odobrio 10 miliona dinara, te će ideja o rekonstrukciji možda jednog dana biti sprovedena u delo. Krajem avgusta je raspisan tender za izvođača, a početak radova je planiran za kraj septembra. U međuvremenu izvođač je odustao od posla, a potom je Fond obezbedio još 20 miliona dinara za adaptiranje kuće.

Septembar

Počela je rekonstrukcija magistralnog toplovoda u ulici Miloša Crnjanskog, projekat je zajednički finansirala lokalna samouprava sa 24 miliona dinara i Slovačka agencija za međunarodnu razvojnu saradnju „Slovak aid“ sa oko16 miliona dinara.
Od planiranih 758,82 miliona dinara u opštinskom budžetu za 2010. godinu do kraja juna ostvareno je svega 35,1 posto, odnosno prihodi su bili 266,38 miliona dinara.
Akcije NIS-a puštene su na Beogradsku berzu, tako da su građani Srbije mogli da trguju svojim deonicama. Vrednost jedne akcije po izlasku na berzu bila je 506 dinara. Tokom prva dva dana građani bečejske opštine prodali su više od 800 akcija.
Prosečan rod suncokreta u bečejskom ataru bio je manji nego prošle godine.
U Domu izviđačkog odreda treći put je održan dečji interkulturalni kamp, a u centru Bečeja priređeno je veče međunarodnog folklora.
U odeljenju nižih razreda na mađarskom jeziku u školi „Zdravko Gložanski“ (u kojem je tokom prošle školske godine bilo problema sa redovnim izvođenjem nastave) novu školsku godinu dočekala je samo jedna učenica jer su se svi ostali đaci upisali u druge škole. Međutim, nakon prepisivanja i te učenice u drugu školi, na zahtev roditelja učenici su se vratili u odeljenje.
Sa godinu dana zakašnjenja počela je rekonstrukcija Petrovoselskog puta. Izabran je izvođač radova za rekonstrukciju kuće braće Tan, „Čiv grasikomerc“ koji je potom odustao od posla. Izabran je i izvođač radova za izgradnju fiskulturne sale u OŠ „Petefi Šandor“, „Best izgradnja“ d.o.o. iz Novog Sada.
U Gradskom muzeju treći put zaredom raspisan je konkurs za izbor direktora.
Društvo za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej treći put je organizovalo „Bečejsku stazu zdravlja“.
Još uvek se čeka otvaranje kuglane u Domu zanatlija, jer zakupac kuglane, firma „Kegel King“ nije poštovala dogovoren rok postavljanja kuglane.
Generalni štrajk radnika u PIK-u „Bečej“ nije počeo 1. septembra kako je najavljeno, već je odložen za 13. septembar. U međuvremenu u rešavanje problema u ovom privatnom poljoprivrednom kombinatu - u kojem kasne plate, kojem su svi računi blokirani, a iznos blokade do početka septembra je bio oko 700 miliona dinara - uključila se država što, recimo, nije učinila u slučaju Fadipa, „8. oktobra“, Pivare, Bečejke... Naime, na sastanku predstavnika republike i pokrajine, vlasnika Đorđija Nicovića, menadžmenta i sindikata PIK-a „Bečej“ i predstavnika lokalne vlasti, dogovoreno je da uslov za pružanje državne pomoći bude redovna isplata plata i potpuni uvid u poslovanje kombinata radi sagledavanja stanja i perspektive preduzeća. Jedan od mogućih načina za rešavanje problema je da država postane vlasnik dela PIK-a na taj način što će se dugovi kombinata konvertovati u vlasništvo države. Generalni štrajk radnika nije započet jer je prihvaćena ponuda poslodavca o isplati 1,33 zarade mesečno zaposlenima u narednih šest meseci.
Na sednici Skupštine opštine usvojen je Lokalni akcioni plan za preduzetništvo mladih, odluka o lokacijama za odlaganje građevinskog otpada, još jednom je dopunjena odluka o parkiranju...
Pred predstojeću grejnu sezonu upućen je apel potrošačima za izmirenje dugovanja prema preduzeću Gas Bečej, koji iznosi oko 37 miliona dinara, fizička lica duguju 80 posto te sume.
Nestašicu ulja na tržištu Vlada dopunjava iz robnih rezervi, po ceni od 119 dinara po litri.
Stupio je na snagu novi pravilnik o tehničkim uslovima vozila.
Ne zna se da li će i kada biti rekonstruisane zgrade Gradskog muzeja, jer „nema zainteresovanih“ da se pokrene ta priča.
U Bačkom Petrovom Selu su sve učestalije provale. Učestale su i krađe na bečejskim grobljima.
Upućena je peticija lokalnoj vlasti da onemogući održavanje promotivne tribine „Parade ponosa“ u Bečeju.
Iznosi za legalizaciju bes-pravno izgrađenih, dograđenih ili rekonstruisanih objekata su previsoki, ali je lokalna vlast donela odluku da ne smanji cenu legalizacije, već će postojati mogućnost plaćanja na rate i umanjenja cene ukoliko se predviđen iznos plati odjednom.
BUM je održao akciju „Mladi za zakonitost“ sa ciljem da građane informiše o borbi protiv kriminala i korupcije, a mladi Bečejci su uradili i anketu kako bi saznali šta njihovi sugrađani misle o kriminalu i korupciji. BUM-ovci su predsedniku opštine uručili metlu da očisti grad od korupcije.
U hali OSC-a „Mladost“ priređena je „repriza“ proslave Dana grada. Zabavni program koji nije održan 31. jula zbog nevremena, organizovan je 24. septembra. Nastupili su grupa „Sigma“, violinista Ignac Šen, operska pevačica Vera Vitkai Kovač i „Garavi sokak“, međutim, negde je zatajilo, jer je „popravnom ispitu“ proslave prisustvovalo tek oko 400 građana.

Oktobar

Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine je ove godine opštini Bečej odobrio 229,5 miliona dinara za realizaciju 10 projekata – za izvođenje detaljnih geoloških istraživanja podzemnih termalnih voda, za rekonstrukciju objekata, za vodovod u Bečeju, Bačkom Petrovom Selu, Bačkom Gradištu i za asfaltiranje ulica.
Potpisan je ugovor o izgradnji fiskulturne sale u školi „Petefi Šandor“ čija je predračunska vrednost oko 27 miliona dinara. Za prvu fazu izgradnje Ministarstvo omladine i sporta odobrilo je 6.876.000 dinara (oko 85 posto), a lokalna samouprava 1.615.000 dinara. Radovi su počeli 18. oktobra, a trebalo je da budu završeni za 40 dana.
U Bečeju više od 400 građana se hrani u narodnoj kuhinji – od njih su 140 deca.
Savet Mesne zajednice Bačko Petrovo Selo doneo je odluku o promeni simbola sela. Na novom grbu se nalaze tri manje zvezde žute boje koje predstavljaju Bačku, Banat i Srem.
Samo je delimično uspela bečejska tribina o „Paradi ponosa“ na kojoj se nisu pojavili neki od najavljenih učesnika, među kojima je i predsednik opštine Peter Knezi, a u publici je sedelo samo dvadesetak građana. S druge strane, oko 1.600 ljudi je potpisalo peticiju kojom se tražila zabrana promocije, a 300 mladih je protestovalo na Pogači pre početka tribine uzvikujući primitivne slogane protiv homoseksualaca.
Lokalna vlast je dala preporuku indirektnim korisnicima opštinskog budžeta (pre svega školama) da angažuju lokalne firme prilikom ulaganja, popravki i održavanja svojih zgrada. Tokom oktobra u Bečeju su organizovane brojne manifestacije: Dečja nedelja, izložba pronalazača i inovatora „Ideja V-2010“, „Jesenja riznica“ u Etno sokačetu, Sajam starih zanata, koncert nacionalnog ansambla „Kolo“ povodom jubileja „Đida“.
Prema rečima predstavnika Eko-unije zelenih Vojvodine Gorana Dolamića, postoji mogućnost da donatori koji su trebali da obezbede 30.000 evra za već započetu izgradnju turističkih-ekoloških objekata u Parku prirode „Stara Tisa“ kod Bisernog ostrva, odustaju od ulaganja zbog (neekološkog) stanja na terenu.
Društvo srpsko-ruskog prijateljstva „Ostrog“ obeležilo je Dan oslobođenja. Tim povodom ponovo je organizovana sportska manifestacija „Trke ulicama grada“.
Posle dve godine odlaganja radova, počela je izgradnja Deltinog poslovnog objekta u centru Bečeja. Počeli su i radovi na rekonstrukciji Iđoškog puta. Što se rekonstrukcije kuće braće Tan tiče, u vreme kada je već izabrani izvođač odustao od posla, Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine odobrio je još 20 miliona dinara za pretvaranje zgrade u spomen kuću (ukupan raspoloživi iznos je sada 30 miliona dinara). Radovi bi trebali početi 2011. godine.
Završena je rekonstrukcija toplovoda u ulici Miloša Crnjanskog i grejna sezona je počela na vreme, a u toku su pregovori sa Srbijagasom o načinu servisiranja duga Toplane za gas (oko 39 miliona dinara).
Elektronska vlada u Bečeju počela je sa radom.
Na 29. sednici Skupštine opštine usvojena je odluka o rebalansu budžeta opštine za 2010. godinu. Umesto smanjenja, ukupni troškovi i izdaci sa prvobitno planiranih 758, povećani su na 770 miliona dinara.
Druga faza sanacije objekta stare prevodnice turbinskog postrojenja na kanalu DTD započeta je sredinom oktobra, a već u noći između 22. i 23. oktobra iz objekta je ukraden elektromotor koji je nekada pokretao postrojenje.

Novembar

Početkom novembra Srbiju je pogodio zemljotres, epicentar je bio u selu Vitanovac kod Kraljeva. U zemljotresu jačine 5,4 stepeni Rihterove skale (osetio se i u Bečeju) poginulo je dvoje, a povređen je veliki broj građana. U području zahvaćenim zemljotresom oštećen je veliki broj objekata i mnogo ljudi je ostalo bez krova nad glavom.
Rok za završetak rekonstrukcije oko 2,5 kilometra puta između Bečeja i Bačkog Petrovog Sela je „probijen“, radovi još traju i ne zna se kada će biti završeni.
Lokalna samouprava za dobijanje sredstava iz Nacionalnog investicionog plana konkurisala je sa šest projekata, čija je ukupna vrednost 98,69 miliona dinara, a prilikom realizacije projekata – ukoliko neki od njih budu odobreni – opština treba da finansira 50 posto troškova.
Odgovor na pitanje redakcije Bečejskog mozaika o tome kolika je bila cena (kopije računa) proslave Dana grada, još nije dobijen iz lokalne samouprave. Međutim, iz do sada dobijenih podataka se vidi da je za proslavu potrošeno oko 3 miliona dinara, ali se ne zna kome i koliko je plaćeno.
Realizacija plana za unapređenje obrazovanja Roma je u toku, ali se sprovode aktivnosti za koje nije potreban novac, jer opština još nije obezbedila predviđen iznos od 150.000 dinara.
Turistička organizacija Bečeja predstavila je kalendar manifestacija za 2011. godinu. U kalendar je uvršteno 62 programa.
Obeležen je Međunarodni dan tolerancije, a tim povodom je u Bačkoj Topoli nagrada za toleranciju uručena novinaru Dinku Gruhonjiću i opštini Bečej, koju je primio predsednik opštine Peter Knezi. Međutim, izgleda da ni Bečejci, a ni predstavnici lokalne vlasti ne znaju zašto je nagrada dodeljena Bečeju.
Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković svečano je pustila u upotrebu delove objekta OSC-a „Mladost“ koji su sada prilagođeni osobama sa invaliditetom. Ona je podelila i sportsku opremu za 14 škola iz opština Bečej, Novi Bečej i Srbobran.
U Bečeju je održan Dan otvorenih vrata, kada su predsednica republičkog parlamenta Slavica Đukić Dejanović i predsednik pokrajinskog parlamenta Šandor Egereši razgovarali sa građanima Bečeja.
U OŠ „Zdravko Gložanski“ čeka se izbor novog direktora škole.
Iz lokalne vlasti najavljena je smena članova Međusektorskog saveta za implementaciju Lokalnog plana akcije za decu, iako im mandat ističe tek 2012. godine.
PIK-ovci su stupili u štrajk, jer vlasnik firme nije isplatio zarade u dogovorenom roku.
U Gradskom pozorištu premijerno je izvedena prva profesionalna pozorišna predstava ove ustanove „Sabrana dela Viljema Šekspira – ukratko“ u koprodukciji sa Pozorištem mladih i dramskom trupom „Arterija“ iz Novog Sada.
Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine je obezbedio 40 miliona dinara za izgradnju geotermalne bušotine za potrebe buduće bečejske banje. Na tenderu za izradu projektne dokumentacije i izgradnju hidro-termalne bušotine „pobedio“ je jedini ponuđač NIS A.D. iz Novog Sada.

Decembar

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je odobrio oko 14 miliona dinara za projekte sa kojima su mesne zajednice konkurisale za uređenje atarskih puteva i odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta.
Bečej se uključio u projekat „Srbija u ritmu Evrope“.
Firma „Minel-Schreder“ predstavila je lokalnoj samoupravi idejni projekat rekonstrukcije javne rasvete, koji je vredan oko 830.000 evra.
Ponovo krađe na grobljima, šteta oko 200.000 dinara.
U okviru Akcionog plana preduzetništva za mlade, bečejski srednjoškolci prezentovali su svoja virtuelna preduzeća, a sprovode i obuku „Hoću da radim“, pripremaju veb-sajt itd.
U Parku prirode „Stara Tisa“ kod Bisernog ostrva pušten je u upotrebu vidikovac, donacija Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode.
U PIK-u je prekinut štrajk zaposlenih. Državna komisija koja je formirana da analizira stanje u ovom privatnom kombinatu predstavila je svoj izveštaj Vladi Vojvodine i javnosti i predložila mere za spas kombinata: dugovi PIK-a – prema podacima iz izveštaja iznose 69 miliona evra – će biti konvertovani u vlasništvo države. Tokom marta 2011. godine bi organi države trebali da donesu konačnu odluku o konverziji duga PIK-a u vlasništvo države.
KUD „Đido“ je svečanim koncertom i izložbom proslavio 30 godina postojanja.
Na sednici lokalnog parlamenta usvojen je izveštaj o trošenju novca iz opštinskog budžeta od 1. januara do 30. septembra 2010. godine. Prema oceni predsednika opštine Petera Knezija prihodi u opštinskom budžetu će biti oko 550 miliona dinara, a za izvršenje najosnovnijih potreba potreban je iznos od oko 780 miliona dinara. Usvojena je i bezbednosna strategija opštine, ali ni iz trećeg pokušaja nije izabran (prihvaćen predlog Upravnog odbora muzeja) direktor Gradskog muzeja.
Budžet za 2011. godinu planiran je u iznosu od 769 miliona dinara.
Predsednik opštine je doneo odluku da će NIS da gradi geotermalnu bušotinu za potrebe buduće bečejske banje. Posao vredi 44,5 miliona dinara.
U Bečeju oko 800 građana prima socijalnu pomoć.
Komunalno preduzeće Potisje dobilo je novog (privremenog) direktora iz redova zaposlenih u ovom preduzeću, Čabu Štefanigu.
Predstavnici Kancelarije za inkluziju Roma Vlade Vojvodine, Ekumenske humanitarne organizacije iz Novog Sada i opštine Bečej potpisali su sporazum o izgradnji kupatila, mokrih čvorova i septičkih jama za 120 romskih porodica u opštini.
U školi „Petefi Šandor“ završena je prva faza izgradnje fiskulturne sale.
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo opštini Bečej odobrio je 1,6 miliona dinara za obnavljanje pijaca, ali i 3 miliona za funkcionisanje novoosnovane firme Link FTO, koja bi između ostalog trebala da se bavi poljočuvarskom službom, 1,2 miliona dinara za izradu projektne dokumentacije za uređenje atarskih puteva i odvodnih kanala i 900.000 dinara za podizanje vetrozaštitnih pojaseva.
U Gradskom pozorištu održan je i drugi deo Majskih igara, odnosno festival scenskog stvaralaštva namenjen kategoriji mladih.
Krajem decembra je u OSC-u „Mladost“ šesti put održan sajam pod novim imenom Bexpo, ali sa starim problemom - slabim odzivom građana.
Možda bi posećenost ovog vašara, a i drugih dešavanja u Bečeju bila veća da je, umesto u Adi, 24. decembra u Bečeju pušten u saobraćaj most preko Tise, koji smo od Nemačke na poklon dobili mi Bečejci pre nekoliko godina. Nama poklon most nije trebao. Šta će nam jedan moderan novi most? Nije nam trebalo ni to da budemo mesto preko kojeg će da se spaja Banat i Bačka, kao ni to da u Bečeju bude takav most koji će, kako je ocenio predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, biti „zamajac daljeg privrednog razvoja, a njegov ekonomski, privredni i infrastrukturni značaj je neprocenjiv“!
I tako, prođe još jedna godina, a mi idemo dalje u nadi da ćemo pronaći ili dobiti na poklon neki drugi most preko kojeg ćemo otići u bolje sutra.

Ljiljana Milovanov

Naslovi

Popularni Članci