Još jedan novinar napušta Srbiju: Jovićević karijeru nastavlja u Londonu

  30 decembar 2016
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Novinar RTV-a iz Bečeja i kantautor Nenad Jovićević u subotu napušta Srbiju, Radio-televiziju Vojvodine i odlazi da živi u Londonu.

Iako ovaj Bečejac, koji je u svojim televizijskim prilozima govorio o problemima takozvanih običnih ljudi iz Bečeja i Vojvodine, formalno napušta vojvođanski javni servis, slušaoci Radija Novi Sad moći će da ga čuju u emisiji „Nedeljni samovar“.
Kolektiv RTV-a se juče (13. decembra) oprostio od kolege, a kao „oproštajni poklon“ napravljen je presek toga što je Jovićević godinama radio i emitovao na RTV-u.
„Na sebi svojstven način, uz veliku marljivost i nagrade unutar i van kuće, kolega Nenad Jovićević podigao je ugled RTV-a u bačkom i potiskom delu Vojvodine, sa gotovo lirskim stilom umetnika i kreativca“, rečeno je na proslavi kojom se kolektiv RTV-a oprostio od dopisnika iz Bečeja.
Jovićević je u kratkoj izjavi za Bečejski mozaik rekao da će u Londonu najviše da se bavi muzikom, tim pre što je od 1984. godine, kao kompozitor, član Udruženja muzičkih umetnika i izvođača Vojvodine „Vojvodina ton“, ali će biti i akreditovan novinar RTV-a.

Priredila: K.D.F. (Izvor: RTV)

Naslovi

Popularni Članci