Zajednička akcija OSC-a, preduzetnika i BUM-a: Šesti zimski vašar u decembru

  22 oktobar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BEXPO je naziv ovogodišnjeg, šestog po redu, zimskog vašara u organizaciji OSC-a „Mladost“ i Opšteg udruženja preduzetnika (OUP), a u saradnji sa Bečejskim udruženjem mladih, koji će se održati od 16. do 18. decembra, rekli su u sredu na konferenciji za novinare Atila Kasaš, direktor OSC-a, Endre Sabo i Goran Relić, predstavnici Opšteg udruženja preduzetnika i Aleksandar Đekić, predstavnik Bečejskog udruženja mladih (BUM).

Kako je rečeno, organizaciji sajma će se ovaj put prići mnogo ozbiljnije nego prethodnih godina, a kao glavni problemi koji su prouzrokovali njihovu slabu posećenost, navode se propusti u pripremi i slab marketing.
- Opšte udruženje preduzetnika Bečej je ponudilo OSC-u „Mladost“ saradnju u organizovanju i izvođenju kompletnog programa koji je naš Upravni odbor oberučke prihvatio. Smatramo da uključivanjem kvalitetnih ljudi koji se nalaze u OUP-u i Bečejskom udruženju mladih, možemo da ovo dešavanje podignemo na viši nivo. Analizirajući prethodnih pet vašara, došli smo do zaključka da su bili propusti u pripremi i u marketinškom delu, a to je rezultiralo slabu posećenost. Zato smo u preliminarnim razgovorima sa Udruženjem preduzetnika došli do zaključka da u ovogodišnju organizaciju krenemo sa mnogo agresivnijim marketingom i mnogo kvalitetnijim programom nego ranije, kako bi se posetioci mnogo bolje osećali i proveli za ta tri dana. Kostur dešavanja će manje-više ostati isti, ali ćemo se potruditi da ga upotpunimo programima kao što su sportske prezentacije, kvalitetnija kulturna dešavanja, takmičenjima u kuvanju - rekao je Kasaš.
Sabo je istakao da je ideja o zajedničkoj organizaciji sa OSC-om „Mladost“ nastala na prolećnom vašaru u sportskom centru, te da će okupiti preduzetnike kojima će se na vašaru otvoriti mogućnosti reklamiranja i prezentacije proizvoda.
Do kraja nedelje se očekuje i postavljanje zvaničnog sajta vašara www.bexpo.rs na kome zainteresovani mogu pratiti dešavanja.
Što se tiče učešća mladih, njima će biti prezentirane mogućnosti otpočinjanja privatnog biznisa i upoznavanja sa prednostima i slabostima pri otvaranju sopstvenih firmi. Profesionalna orijentacija, prezentacije srednjih škola i fakulteta će biti posao koji će na sajmu obaviti Bečejsko udruženje mladih.

M.S.

Naslovi

Popularni Članci