Presuda napadačima na Pančića: Kazna ispod zakonskog minimuma

  24 septembar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Sud je u utorak napadače na novinara Teofila Pančića kaznio ispod zakonskog minimuma. Miloš Mladenović i Danilo Žuža osuđeni su na po 3 meseca zatvora zbog napada metalnim šipkama na novinara nedeljnika Vreme Teofila Pančića.
Pančić je rekao da ne shvata poruku presude kojom su Mladenović i Žuža dobili duplo blaže kazne od najblaže zaprećene zakonom.

„Ako dobro razumem, sud konstatuje da je krivično delo izvršeno, jer da nije, oni bi bili oslobođeni, ali uprkos tome odmerava kaznu koja je duplo kraća od tih šest meseci, pošto je zaprećeno od šest meseci do pet godina. Nisam dovoljno pametan da shvatim šta je poruka takve presude, šta je poruka za ovo društvo. Ova presuda i sve ovo u vezi sa njom uopšte nije moj problem, ja nemam ništa od toga i sa tim više. Mislim da je ovo naprosto problem toga u koje zakone ovo društvo veruje, u koje vrednosti ono veruje, šta poručuju na ovaj način sudovi“, rekao je Teofil Pančić.
Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu već je najavilo žalbu na presudu napadačima Teofila Pančića, ali i na rešenje kojim im je ukinut pritvor.
Umesto pritvora, koji je Mladenoviću i Žuži prekinut presudom suda u utorak, uvedena im je mera zabrane napuštanja mesta boravka, a zabranjen im je i prilazak Teofilu Pančiću bliže od 100 metara.
Pravnik Jukoma Milan Antonijević ocenio je za B92 da će sud morati dobro da obrazloži čime se rukovodio kada je Mladenoviću i Žuži izrekao kaznu ispod zakonskog minimuma.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci