Nacionalna služba za zapošljavanje: Konkursi za zapošljavanje, javne radove, samozapošljavanje…

  17 februar 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je 11 konkursa i javnih poziva za aktivne mere zapošljavanja u 2017. godini.

U okviru javnog konkursa za sprovođenje javnih radova biće angažovano ukupno 5.000 nezaposlenih, a još jedan konkurs je namenjen za sprovođenje javnih radova na kojima će biti zaposleno 1.850 osoba sa invaliditetom.
Inače, 2017. godine mogući su javni radovi i u oblasti kulture.

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je i javne pozive za programe stručne prakse, za sticanje praktičnih znanja za nekvalifikovane osobe, sticanje praktičnih znanja za viškove zaposlenih i dugoročno nezaposlena lica koja su na evidenciji NSZ duže od 18 meseci, ali i obuke na zahtev poslodavca, koje će moći da koriste i preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Zapošljavanje osoba sa invaliditetom moguće je i na javnom konkursu za subvenciju zarade za osobe sa invaliditetom bez radnog iskustva i za refundaciju troškova podrške osobama sa invaliditetom koje se zapošljavaju pod posebnim uslovima.

U cilju razvoja preduzetništva objavljeni su javni pozivi za dodelu subvencija za samozapošljavanje i samozapošljavanje nezaposlenih ljudi romske nacionalnosti. Iznos jednokratne subvencije za samozapošljavanje je 180.000 dinara, za samozapošljavanje viškova zaposlenih predviđeno je 200.000 dinara i 220.000 dinara za osobe sa invaliditetom. Rok za podnošenje zahteva sa biznis planom za samozapošljavanje je 10. april.
Javni poziv za poslodavce za dodelu subvencija za zapošljavanje nezaposlenih iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima biće otvoren dok se ne potroši novac za tu namenu, a najkasnije do 30. novembra 2017. godine. Iznos subvencija je od 150.000 do 300.000 dinara.

Konkursi i javni pozivi objavljeni su na internet stranici Nacionalne službe za zapošljavanje (www.nsz.gov.rs), ali i u svim filijalama Službe, pa i u bečejskoj.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci