Rekonstrukcija sportskog centra: Počeli radovi

  30 jul 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ministarstvo omladine i sporta odobrilo je OSC-u „Mladost“ 5,26 miliona dinara za rekonstrukciju i prilagođavanje delova objekta da bi centar bio pristupačan za sve ljude. Planirano je da se saniraju svi prilazi i ulazi u sportski centar, da se izgrade rampe sa zvučnim i svetlosnim signalima za prilaz osobama sa invaliditetom, a biće renovirane i svlačionice i mokri čvorovi.

Za izvođača radova na tenderu je izabrana firma „Kej“ d.o.o. iz Valjeva, koja je trebala da počne da radi sredinom jula. Početak sanacije je kasnio dve nedelja, a radovi su počeli u sredu: „Radovi su kasnili iz dva razloga. U ugovoru koji je potpisan između Ministarstva, ustanove i izvođača, stoji da ’Kej’ počinje sa radovima kada im Ministarstvo uplati avans od 25 posto, što nije bilo učinjeno. Drugi problem smo imali sa odobrenjem za gradnju koje smo trebali dobiti iz opštine. Bilo je malog kašnjenja, ali smo na kraju iz Stankoma dobili sve što je potrebno“, rekao je Atila Kasaš, direktor OSC-a „Mladost“.
Kako je Ministarstvo izvođaču radova uplatilo avans do utorka, radnici firme „Kej“ su počeli radove na objektu: „Sa firmom iz Valjeva smo se dogovorili da prvo rade na pristupačnosti na zatvorenom bazenu, jer se on trenutno najmanje koristi, a kasnije će preći i na druge delove sportskog centra“.
Rok za završetak radova je 60 dana.

S.M.

Naslovi

Popularni Članci