Uprava za kapitalna ulaganja: Novac za rendgen Domu zdravlja

  03 mart 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pacijenti Doma zdravlja će od prvog septembra imati na raspolaganju novi rendgen aparat sa podnim nosačem cevi i sistemom za kompjuterizovanu radiografiju umesto starog aparata iz 2009. godine, čije je „srce“ – RTG cev – u veoma lošem stanju, a popravka je izuzetno skupa.

Savremeni rendgen će omogućiti efikasniju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu i preglede, veći deo novca za kupovinu aparata, 5,8 miliona dinara, obezbeđen je na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, a učešće Doma zdravlja je 1,02 miliona dinara, rekla je direktorica Doma zdravlja Bečej Kosana Nešić.
Sopstveni udeo u finansiranju nabavke rendgena Dom zdravlja planira obezbediti prodajom starog aparata u delovima, ukoliko to ne uspe, očekuje se pomoć lokalne samouprave, sa kojom se pored toga namerava učestvovati na pokrajinskim ili republičkim konkursima kako bi se nabavilo opremljeno sanitetsko vozilo, vredno oko 7 miliona dinara.
Dom zdravlja u Bečeju ima još jedan stari rendgen iz 2000. godine u Ambulanti za plućne bolesti, međutim, taj aparat se često kvari, sada je na njemu neispravan stativ čija popravka košta oko 2 miliona dinara.
U Domu zdravlja godišnje se uradi više od 5.000 radioloških pregleda.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci