SNS traži svoje mandate: Povratak naprednjaka

  28 maj 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Posle ocene Ustavnog suda Srbije da odborničke blanko ostavke nisu u skladu sa najvišim državnim aktom, očekuje se da će na lokalnoj političkoj sceni doći do drugačije raspodele odborničkih mandata, jer će Srpska radikalna stranka morati da vrati mandate koje je oduzela bivšim članovima koji su prešli u Srpsku naprednu stranku.

Da podsetimo, nakon raskola u Srpskoj radikalnoj stranci i u bečejskoj organizaciji je došlo do prelaska članova u novoosnovanu Srpsku naprednu stranku, pa su oduzeti mandati bivših radikala Gorana Matića, Saila Markovića i Verice Nikolić, a njihova mesta su u lokalnom parlamentu zauzeli Dušan Stefanović, Stojan Stojanović i Nebojša Kolarski.
O tome da li će posle ponovnog preuzimanja mandata doći do promena u vladajućoj skupštinskoj većini, Goran Matić, predsednik Opštinskog odbora SNS-a je na konferenciji za novinare rekao: „Nakon odluke Ustavnog suda da su pojedine odredbe Zakona o lokalnim izborima u suprotnosti sa Ustavom, SNS očekuje da se njihovim odbornicima vrate protivustavno oduzeti mandati. Ovakav splet događaja je još jedan pokazatelj kako republička vlast na čelu sa Demokratskom strankom poštuje Ustav i ustavne odredbe. Nama je ostalo da sačekamo da se odluke Ustavnog suda objave u Službenom glasniku i da se naša dva od tri odbornika vrate u Skupštinu opštine. Gospođa Verica Nikolić je, nažalost, preminula, pa ćemo čekati odluku Skupštine i suda kome će pripasti taj mandat. SNS će i u narednom periodu u Skupštini opštine delovati kao opoziciona stranka i nastaviti da kritikuje ovu nesposobnu i katastrofalnu vlast“.
Matić je komentarisao i rad lokalne samouprave rekavši da je vlast „na nesreću preuzela Demokratska stranka i deo Mađarske koalicije. SNS poziva lokalnu vlast na čelu sa DS-om da javno prikaže rezultate svog dvogodišnjeg nerada, svoje prikrivene nesposobnosti i lažno proevropsko delovanje. Nastupajući pod sloganom ‘Za evropski Bečej’ Demokratska stranka nas je dovela na sam rub propasti. Fabrike su ugašene, radnici su ostali bez zaposlenja, a privreda više ne postoji. Gospodo na vlasti, zar je u evropskom Bečeju centar neosvetljen u 21. veku, šahtovi su bez poklopaca, neasfaltirane su ulice, osim onih u kojima žive vaši članovi?“, pitao je Matić. Predsednik Opštinskog odbora SNS je svoje tvrdnje potkrepio izgledom puta kod zubne ambulante, putem do Bačkog Petrovog Sela, pružnim prelazima, ulicom dr Imrea Kiša, trošenjem novca za dan grada, „napadanjem“ odluke o parkiranju, postavljanjem betonskih kugli na trotoare, aferama u javnim preduzećima i licitacijom za zakup državne zemlje.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci