musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjén - A Petőfi iskoláé a vándordíj

Az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjét (ÁMV) tizenhatodik alkalommal szervezte meg május 6-án Szabadkán az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete.

A versenyen 42 vajdasági általános iskola 580 diákja tíz kategóriában mérettetett meg, a vers- és prózamondás, a szép beszéd, a színjátszás, a műveltségi teszt, a fogalmazás, a versírás, képzőművészet kategóriában 36 zsűritag értékelte a tanulók teljesítményét. A verseny három helyszínen zajlott: a Majsai úti Általános Iskolában, a Zeneiskolában és a Kosztolányi Dezső Színházban.

A versenyzőket De Negri Ibolya, az ÉMPE elnöke köszöntötte, aki elmondta, hogy az egyesület azért hozta létre a versenyt, hogy az általános iskolák diákjai megmutathassák tudásukat, tehetségüket, alkotókészségüket. „A vetélkedő célja az anyanyelv szeretetének fokozása, a művészetek iránti fogékonyság, az alkotókészség serkentése. Generációk nőttek fel az ÁMV-n. Remélem, hogy a jövőben is generációk nőnek úgy fel, hogy részesei lesznek ennek a vetélkedőnek”.

A versenyen községünk általános iskolásai is részt vettek. A magyart környezetnyelvként tanulók között versmondásban Lehocki Andrea, a bácsföldvári Svetozar Marković iskola tanulója második lett, míg a 7. és 8. osztályosok csoportjában a péterrévei Tobdžić Katalin, a Samu Mihály iskola tanulója volt a legjobb. A szép beszéd versenyen Varnyú Emese (Petőfi Sándor iskola) második lett, prózamondásban a 3. és 4. osztályosok korcsoportjában Kovács Leóna (Petőfi Sándor iskola) bizonyult a legjobbnak. Ugyancsak prózamondásban, az 5. és 6. osztályosok kategóriájában, Herbatényi Zalán (Petőfi Sándor iskola) harmadik díjat kapott, a 7-8. osztályosoknál pedig Szemendri Tamás (Petőfi Sándor iskola) a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állt. A képzőművészeti versenyt a legidősebbek csoportjában Lázár Lea (Petőfi Sándor iskola) nyerte meg, míg szavalásban Kovács Orsolya (Samu Mihály iskola) harmadik lett. A szólóénekesek kategóriájában a becsei tanulók nagyon jól szerepeltek. Az 1-2. osztályosoknál Hódi Luca (Petőfi Sándor iskola) második lett, a 3-4. osztályosok között Koncz Antónió volt a legjobb, míg Tallós Kinga (mindketten a Petőfi Sándor iskola tanulói) harmadik díjat érdemelt. Az 5-6. osztályosok kategóriájában Tallós Hédi (Petőfi Sándor iskola) bizonyult a legjobbnak.

Idén az ÁMV vándordíját a becsei Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói nyerték meg, mert az összesített eredmények alapján ők bizonyultak a legjobbnak.

Erer

Rate this item
(0 votes)
back to top