Kulminirala je kriza vlasti u Komunalcu: Vraćanje mandata?

  14 maj 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Opštinsko veće zatražilo je krajem februara od Upravnog odbora i direktorke Javnog preduzeća Komunalac da dostave Veću izveštaj o problemima u radu preduzeća.

Komunalac (posebno Upravni odbor, posebno direktorka) poslao je izveštaje opštini 30. marta, ali ih Opštinsko veće nije ni razmatralo. Naime, predsednik opštine Peter Knezi je povukao tu tačku sa dnevnog reda jer su, kako je rekao, Upravni odbor i direktorka Komunalca trebali da pošalju zajednički izveštaj, a ne dva u kojima je „promašena tema“.
Knezi je naložio da Upravni odbor i direktorka ovog javnog preduzeća do 4. maja u zajedničkom izveštaju odgovore na pitanje da li mogu da rade zajedno ili ne.
Sednica Upravnog odbora je održana 5. maja i obe strane su ostale na istim stanovištima kao i pre toga, a u opštinu su ponovo poslata dva izveštaja. Direktorka je poslala svoje viđenje situacije, a Upravni odbor je usvojio svoj izveštaj (četiri člana odbora bila su za, dva protiv i dva uzdržana).
Prema rečima Dragana Mitića, predsednika Upravnog odbora i Eržebet Feher, direktorke Komunalca, izveštaji su poslati u opštinu, a Peter Knezi kaže da do njega nisu stigli: „Zvaničan odgovor nisam video, ali sam nezvanično čuo ishod. Posle svega što se dešavalo, kako su prvi izveštaji glasili, nisam bio optimista. Međutim, više me brine što ni Upravni odbor nije jedinstven. To me malo zbunjuje i ne znam kako ćemo to rešiti. Već vidim da ćemo morati na koaliciji da se dogovorimo oko toga, jer ma kako bila mala firma (Komunalac), značajna je za Bečej. Trenutno se, na ulici u njihovom poslu, ne vidi toliko uticaj krize vlasti i vođenja  firme, ali kad-tad će se to pojaviti, tim pre što je u preduzeću i sindikat dosta aktivan. Mogu reći moje lično ljudsko mišljenje, a to je da je previše aktivan i da se previše bavi nekim stvarima koje se ipak tiču Upravnog odbora i direktorice. Još uvek nisam isključio mogućnost da ih dovedem do istog stola i vidim kako možemo rešiti problem. Oba organa su izabrana od strane Skupštine opštine i nisu tamo da se vole, nego svako da zanatski odradi svoj posao“.
Na pitanje koja su moguća rešenja, Knezi je odgovorio: „Ako decidno ostanu pri svojim stavovima, onda ćemo postaviti pitanje vraćanja mandata“.
Predsedniku Upravnog odbora i direktorki je upućeno pitanje da li će i pre eventualnog zahteva iz opštine podneti ostavku. Dragan Mitić je rekao: „Na sastanku od 5. maja Upravni odbor je doneo odluku da nije moguća dalja saradnja ovog tela i aktuelnog direktora Javnog preduzeća Komunalac. Izveštaj Upravnog odbora je poslat osnivaču koji će odlučiti o merama koje će preduzeti na osnovu tog izveštaja. Ja neću podneti ostavku, o tome će odlučiti osnivač“.
Eržebet Feher je sličnog mišljenja: „U opštinu su poslata dva izveštaja i oni će ove nedelje rešiti stanje i onda ćemo sledeće nedelje videti šta će biti dalje“.        

S.M.

Naslovi

Popularni Članci