musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Festival na vodi od 4. do 6. avgusta: „Tanderbal“ za Bečejce

Nakon prošlonedeljnog re-balansa opštinskog budžeta jedno od većih povećanja iznosa za pojedinačne namene je u oblasti razvoja turizma, naime, u odnosu na prvi rebalans povećana su sredstva kod Turističke organizacije za „Tanderbal – festival na vodi Bečej 2017. godine“ za ukupno 4,6 miliona dinara – iz budžeta 3,2 miliona, a iz viših izvora vlasti 1,3 miliona.

Po najavama, „Tanderbal“ će biti održan od 4. do 6. avgusta na obali Tise, a biće organizovana sportska takmičenja, nadmetanja u kuvanju, plovidba Tisom itd. Za sada su najavljeni i koncerti „Riblje čorbe“, Ivane Peters i „Lóci játszik“, ali nije saopšteno koliko će da košta „Tanderbal“, osim planiranog iznosa u budžetu opštine.
Predsedniku opštine Draganu Tošiću postavljeno je pitanje o tome da li će festival zaista da košta oko 40.000 evra i da li lokalna samouprava ima toliko novca za zabavu.
- Mislim da Bečej po prvi put ima novca da troši na neke manifestacije, zato što smo došli u situaciju da smo dosta stvari uradili u Bečeju u smislu infrastrukture, ulepšavanja grada, privlačenja novih investitora i sada moramo da napravimo i neka dešavanja koja će biti zanimljiva za građane. Turistička organizacija Bečeja mora da na sebe uzme odgovornost da organizuje neke događaje koji će biti specifični. Bečej kao grad mora da se bavi i turizmom. Ne možemo da očekujemo da bude lepo u ovom gradu, a da ne dolaze turisti, da ne pravimo lepo našim građanima. Možemo da pričamo o tome da li je to dobro ili nije, to ćemo videti. Ako ne bude bilo kako smo zamislili, onda ćemo da menjamo način, ali mislim da u Bečeju svakog vikenda treba da bude neko događanje. Ne mislim da svakog vikenda treba da bude muzika, ali nešto mora da se događa. Ukoliko će i naredne godine „Bečej noću“ biti organizovan 17. juna, sledećeg vikenda će biti „Petrovoselski dani“, ove godine je to urađeno na obali Tise na veoma dobar način i u to je mesna zajednica uložila, čini mi se, oko 500.000 dinara.

Za kratak vremenski period u Bečeju se organizuju dve manifestacije.

- Kada smo istraživali javno mnjenje, na drugom ili na trećem mestu želja građana su bila dešavanja u gradu. Mislim da je to malo para za turizam koji planiramo. Ako budem i sledeće godine predsednik opštine trudiću se da 2018. godine za takvu vrstu manifestacija, za turizam, dobijemo i do 10-15 miliona dinara. Mislim da je to dobro za grad Bečej. Ne mogu da shvatim da u Novom Bečeju mogu biti dešavanja, a da u Bečeju toga nema. Ima mnogo toga u okolini, Srbobran ima Petrovdan, Temerin „Pasuljijadu“, Novi Bečej Veliku Gospojinu, a Bečej nema ništa. Paralelno moramo da razmišljamo o školstvu, o putevima, o narodnoj kuhinji, ali moramo da razmišljamo i o ovoj stvari. Mi smo predstavnici svih građana Bečeja. Postoje građani Bečeja koji koriste uslugu narodne kuhinje i mi im pomažemo u tome, ali postoje i građani koji imaju malo više para i koji bi želeli neke manifestacije. Moramo da pokušamo da izvagamo, da sve građane Bečeja „pokrijemo“. Što se tiče narodne kuhinje, naravno da će je biti i dalje, a ovaj novac koji je predviđen za „Tanderbal“ neće biti uzet od ljudi koji koriste narodnu kuhinju.

Zna li se tačno šta građane očekuje na „Tanderbalu“, jer Turistička organizacija još uvek nije objavila kompletan program?

- Mislim da će Turistička organizacija u narednih desetak dana obavestiti javnost o programu.

K.D.F.

Last modified on
Rate this item
(0 votes)
back to top