musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Családi Kör - Új főszerkesztő és tulajdonos

Új tulajdonoshoz került a Családi Kör hetilap. A bejelentések szerint csütörtökön (lapzárta után) a szabadkai székhelyű Pro Familia Kft. adja ki a lapot.

Az erre vonatkozó szerződést június 29-én írta alá Habram Mária alapító, eddigi tulajdonos és főszerkesztő és Bajtai Kornél, aki korábban a Magyar Szó munkatársa, főszerkesztő-helyettese volt – ismertette Basity Gréta, a Családi Kör új főszerkesztője, aki a Vajdaság Ma szabadkai tudósítója. Elmondta, hogy Habram Mária lehetőséget adott arra, hogy egy szinte teljesen új gárdával fogjanak bele a magazin modernizálásába és felfrissítésébe. Ez azt jelenti, hogy ingyen kapták meg a lapot, csak „bizonyos kötelezettségeket vállaltak”. A csapat magvát azok az újságírók alkotják, akik „korábban nagyobb költségvetési támogatású cégeknél dolgoztak újságíróként, majd pedig elvi, erkölcsi kérdések miatt felmondtak vagy eltávolították őket a média világából, esetleg sohasem találták a helyüket a ma közszolgálatinak becézett médiapiacon”, fogalmazott Basity Gréta.
Fennakadásra nem kell számítani, csütörtökön (amikor a Becsei Mozaik már nyomdában van) az olvasók ugyanúgy megvásárolhatják a lapot, mint eddig. Ugyanolyan vajdasági kitekintésű lap lesz, mint mostanáig, de a szerkesztőség és a nyomtatás is Szabadkára helyeződik. Drasztikus változásokat nem terveznek, a megújulás irányvonalait még ezután pontosítják, de azt szeretnék, ha nem változna az, amiért az olvasó eddig a lapot választotta, magyarázta a szerkesztőség új vezetője.
Leszögezte, hogy objektivitást vár el magától és a többi munkatárstól is. A Vajdaság Mában megszokott gyors, pontos és objektív tájékoztatás meg a Szabadkai Rádióból eltanult értékek lesznek a számára iránymutatók, magyarázta Basity Gréta.
Emlékeztessük az olvasót: Eladó a Családi Kör – így kezdődött május 25-én a legolvasottabb vajdasági magyar hetilap vezércikke, amelyet az igazgató-főszerkesztő, Habram Mária írt alá.
Habram a Vevőre vár a Családi Kör című vezércikkében a következőket írta: „Nem megszüntetni akarjuk az újságot, hanem egy fiatalabb csapatnak szeretnénk átadni, hiszen mi, akik annak idején, majd három évtizeddel ezelőtt elindítottuk ezt a hetilapot, már a nyugdíjas korhatárt átléptük vagy a küszöbén toporgunk. Jó lenne, ha még sokáig tovább élhetne a jelen pillanatban az országban már csak egyetlen, ekkora példányszámú, független magyar hetilap olyképpen és azáltal is, hogy nálunk, alapítóknál fiatalabb, még életerős gárda lépne a helyünkbe. Feltételezzük, hogy vannak ilyenek, és hisszük, hogy akad vevő is az újságra, s az új tulajdonos/tulajdonosok vezetésével töretlenül folytatódna a Családi Kör megjelenése.”

(Forrás: Vajdaság Ma)

Rate this item
(0 votes)
back to top