musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

XI. Szederinda Néptáncfesztivál - Nívó- és különdíj a néptáncosoknak

A XI. Szederinda Nemzetközi Néptáncfesztiválon, amelyet tizenegyedik alkalommal tartották meg Egerben június 23-a és 25-e között, részt vett a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör Kiscimbora és Csiperke táncegyüttese. A Kiscimbora visszatérő résztvevője ennek a rendezvénynek, hiszen már kilenc éve minden második évben ellátogat Egerbe.

„Az évtizedes múltra visszatekintő esemény péntek esti beharangozóján a most tíz éves Dobroda zenekaré volt a főszerep. A koncert előtti ünnepi műsorra a Kiscimbora táncegyüttes is meghívást kapott, és legújabb koreográfiájukkal, szucsági táncokkal léptek színpadra nagy sikerrel”, mondta Cseszák Korcsik Anikó csoportvezető és koreográfus.
A szombati szakmai délelőttön minden együttes két koreográfiát mutatott be a Varga Zoltán koreográfus, Braun Miklós koreográfus és Berzevici Fehér Jánosné összetételű zsűri előtt. A fellépők Egerből, Salgótarjánból, Hortból, Veresegyházról, Jászberényből, Szomolyáról, Pörbölyről, Ecsédről, Gyöngyösről, Lengyeltótiból és Becséről érkeztek.
„A fesztivál versenyjellegű, szép és komoly ajándékokat kapnak a díjazottak, akik két versenyszámmal készülnek a bemutatóra, amely közül az egyik a saját vidékük tánca. A Kiscimbora és Csiperke táncegyüttesek közösen készültek, bácskai és a Tisza mente táncaiból készítettek koreográfiát. Ezen kívül a Kiscimbora Dömötörözők címmel gömöri táncokat mutatott be, míg a Csiperkések Dombos Szilágyság címmel tövisháti és krasznai koreográfiákkal versenyeztek”, mondta Cseszák Balázs csoportvezető és koreográfus. A zsűri több díjat osztott. A legszebben táncoló fiú Fenyvesi Zénó lett, a Csiperke táncegyüttes tagja, míg a fesztivál nívódíját a Kiscimbora és a Csiperke táncegyüttesek közösen kapták meg.

R.M.

Rate this item
(0 votes)
back to top