musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

UG „Šaran“: Zlatni kotlić Tise

Tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Zlatni kotlić Tise“ koje organizuje UG „Šaran“, ove godine je okupilo 22 ekipe, nešto manje od očekivanih 30 kulinara željnih nadmetanja, koji su 8. jula na obali Tise, ispred restorana „Šaran“ uz tamburašku muziku za nešto više od dva sata pripremili ukusne riblje čorbe.

Nakon degustacije čorbi žiri je odlučio da je najbolji kuvar Dragan Vukotić iz ekipe „Tisa 63“ iz Novog Bečeja. Drugu nagradu su takođe osvojili Novobečejci, kuvar Oskar Ereš iz ekipe „Ravioli“, a treći je bio Darko Veličković iz Kaća – ove godine na tradicionalnom bečejskom takmičenju među pobednicima nije bilo Bečejaca.
Nagrađenima je lokalno preduzeće poklonilo sač, roštilj i tanjiraču.
U „pratećim takmičarskim disciplinama“ već je bilo pobednika iz Bečeja, recimo u brzom jedenju šampita pobedila je Nikolina Jovičić iz Vrbasa, ali je drugo i treće mesto pripalo Bečejcima, Aleksi Đurkiću i Žarku Ranisavljeviću. U disciplini gađanje ribolovačkom praćkom najbolji je bio Ivan Petrušić, a njega su sledili, delivši drugo mesto, Tibor Molnar iz Bečeja i Zoran Crnković iz Subotice. U takmičenju u brzom ispijanju piva pobedio je Vladimir Stojnić.
Uživanje na obali reke, uz tamburaše, nastavljeno je do kasno uveče na obali Tise.

B.M.

Rate this item
(0 votes)
back to top