musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Ismét zavartalan a vízellátás - Csatlakoztatták a kutakat

A múlt héten csökkent a víznyomás Óbecsén, s többször is megesett, hogy a többemeletes lakóépületek felsőbb emeletein nem volt víz.

Ennek oka, mint minden nyáron, többek között az, hogy a vezetékes vizet a kertek locsolására is használják a polgárok, de a legfőbb probléma a Vodokanal Közvállalat kutainak kapacitása.
A múlt heti vízhiány oka az volt, hogy a májusban kifúrt két új kutat a kivitelező vállalat nem kapcsolta rendszerbe. A Vodokanalban azt mondták, hogy ez azért nem történt meg, mert a vízhordó rétegek eltértek a tervezettől, s emiatt nem sikerült csatlakoztatni az új kutakat, bár ennek május végéig meg kellett volna történnie, azonban a kivitelező más helyen dolgozott.
A múlt héten a közvállat ideiglenesen rendszerbe kapcsolta a két kutat, a végleges csatlakoztatásra azonban majd később kerül sor.
A kutak fúrásával a tavasszal a Vodokanal egy konzorciumot bízott meg, a munkálatokat a belgrádi „Hidro group“ vállalat vezette. A szerződés értéke kb. 20 millió dinár volt, az összeg 80 százalékát a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság biztosította, a többit pedig Óbecse község.

B.M.

Rate this item
(0 votes)
back to top