Prvenstvo Vojvodine: Mladost bez titule

  26 mart 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na Prvenstvu Vojvodine za mlađe i starije pionire prošlog vikenda u Stepanovićevu, nijedan takmičar DžK Mladost nije uspeo da osvoji titulu prvaka Vojvodine.

Ipak, Bečejci su osvojili šest medalja, po tri srebrne i bronzane.
Na prvenstvu za mlađe pionire nastupilo je 165 takmičara iz 33 kluba među kojima je bilo samo dvoje Bečejaca. Srebrnu medalju je osvojila Milica Grbić u kategoriji + 56 kilograma, dok Akoš Rajšli nije prošao eliminacione borbe.
Pokrajinsko prvenstvo u konkurenciji starijih pionira okupilo je 154 takmičara iz 30 klubova. Mladost je predstavljalo osam džudista, a najuspešniji su bili Nemanja Farkaš (do 34 kg) i Kornel Sabo (do 38 kg) koji su osvojili bronzane medalje. Bronzom su se u Stepanovićevu okitili i Aleksa Marković (do 42 kg), Dušan Dragović i Bojan Marticki (obojica u kategoriji do 72 kg).
Svi osvajači medalja obezbedili su plasman na državno prvenstvo, a njima su se priključili i stariji pioniri Nemanja Grbić (do 55 kg) i Slobodan Gavanski (do 38 kg) koji su zauzeli peta mesta. Prvenstvo Srbije za mlađe (28. mart) i starije (3. april) pionire biće održano u Beogradu.                      

S.M.

Naslovi

Popularni Članci