musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Tervek és problémák a Petőfi iskolában - Kevesebb elsős és felújítások

A Petőfi Sándor Általános Iskolában szeptember 1-től egy váltásban, huszonnégy tagozatban kezdték meg a munkát az iskola diákjai és dolgozói.

„Sajnos két osztállyal kevesebb tagozat nyílt az idei iskolaévben, mint tavaly. Dreán, mivel egyetlen elsős sem jelentkezett, az egyik osztályt fel kellett számolnunk, így a másodikosok, harmadikosok és negyedikesek, összesen öten, egy tagozatba járnak. A másik osztály Becsén szűnt meg, mivel nem jelentkezett elég elsős, csak egy osztályt tudtunk megnyitni”, mondta Balog Virág Zsolt iskolaigazgató.
Kijelentette, hogy a nyári szünetben sikerült néhány felújítási munkálatot is elvégezni. „A tartománytól, Igor Mirović tartományi kormányfő tartalékából kaptunk eszközöket a tetőszerkezet felújításához. Sikerült a díszterem, a központi épület tetőszerkezetére új burkolatot tenni, ami 2,7 millió dinárba került. A munkálatokat az újvidéki Gro-static cég végezte, elégedettek vagyunk, hiszen pontosan és időre végezte el a felújítást. Ezen felül a szülői hozzájárulásból sikerült két osztályt kimeszelnünk, valamint saját eszközeinkből az irodákat és a tanárit is kimeszeltük”.
A Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából bővült az iskola könyvtárának könyvállománya is, a Szekeres László Alapítvány és a budapesti Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 200 000 forintos támogatásából interaktív táblákat vásárolnak, illetve tartományi eszközökből, 200 000 dinárból, sikerült az iskola vizesgócainak felújítási tervét elkészíteni az építkezési engedéllyel együtt.
„Az év elején a tanulók biztosítását és uzsonnáztatását rendeztük el, de elkészítettük az iskola munkatervét is. El kell mondanom, hogy nem változott az iskola dolgozóinak összetétele, a tanári kar szinte száz százalékban okleveles tanárokból áll. Szeptember elsejétől egy váltásban dolgozunk. Ez nagyobb szervezést igényel, a felsős osztályok minden órán vándorolnak, de így délutánonként tudunk szakköröket és felzárkóztató órákat tartani, valamint az emelt szintű foglalkozásoknak is van helyünk”, mondta Balog Virág Zsolt, aki beszámolt a tervekről is, hiszen az oktatási intézmény jelentkezett az MNT óvodaprogramja keretében kiírt pályázatra, ugyanis a dreai iskola új épületének egy részét szeretnék óvodává alakítani. „Az új iskolaépület az ott levő tanulók igényeit bőven kielégíti, a tantermek mellett óriási tornaterem is van, vizesgóccal, öltözővel és zuhanyzóval. Az egyik tantermet szeretnénk óvodai szobává átalakítani, mivel a dreai gyerekek Mileševóra járnak óvodába. Erre külön engedélyt kellet beszereznünk az önkormányzattól. Reméljük, hogy nyerünk a pályázaton, ugyanis egy játszóteret és egy magyar sarkot is szeretnénk kialakítani. Ezen felül óriási falat lesz iskolánk ebédlőjének felújítása. A mérnökök szerint új tető és új mennyezet kell a helyiségre, csak a tartófalakat hagyhatjuk meg. A másik két nagy álmunk, hogy kicseréljük a rosszul záródó nyílászárókat és felújítsuk az iskola homlokzatát”, mondta Balog Virág Zsolt, a Petőfi Sándor iskola igazgatója.                                        

Erer

Rate this item
(0 votes)
back to top