musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

BETSEY MARISKA NAPLÓJA - Kifújom magam

Itt van az ősz, itt van újra, oszt eggy ijen nyár után nagyon szép énnekem.

Igaz, hogy mán szeptember közepin oda jutottunk hogy be köllött fűteni, de asztat is csak azé me nyámnyila az uram osztan fázik. Montam neki hogy őtözzön fő, de azé e köllött ismernem hogy ténleg hideg van, főleg ha szellőztetünk. Má pedig szellőztetünk, me épp valamelik nap vótak nálunk vendégek oszt az eggyik úgy köhögött hogy be nem ált a szájja. Értem én hogy itten nállunk nincsen kicsi gyerek, oszt úgy gondójják hogy betegen is lehet gyünni, de egyrészt szokták itthagyni a kisonokánkat is, másrészt fokhagyma ide vagy oda, az a bacilus meg vírus minket is megtámadhat. Na de jóvan, legalább vót egy érdekes esténk. Mosmán mindent tudunk, me a vendégeink úgy gyüttek, hogy ellátta őket hirekke az odaátra kőtözött rokon, aki jobban tuggya mi van Becsén, mind bárki más. Mehogy ő a központ, oszt minden méjl meg szkájp meg víber hozzá fut be. Báris mi esztet így lássuk. Oszt az ember asztat gondónná hogy a mi korunkba, igaz vének még nem vagyunk, má nincsen is ojan hír hogy ki kive mikó, de azé van.
Amúgy minden halad rendessen. Odaát sorosoznak meg migráncsoznak azé hogy maraggyonak a totális hatalomba. Közbe meg kiderűtt hogy ez a duma csak a magyar szavazónak megy (persze a határon túlinak is, me azok sokka fityiszesebbek). Mehogy Budapesten járt az Európai Bizottság (vagyis: sorosbérenc, brüsszel akit meg kő állítani stb.) biztonságé felelős embere. És a 444.hu (akik, ugye nem fityiszes bérmunkások, akkó mások nem lehetnek csak sorosok) azt írta, hogy az illető aszonta: „nagyra értékeli, hogy Magyarország komolyan hozzájárul a nemrégiben megerősített európai határvédelmi ügynökség munkájához“. Vagyishogy egyrészt foglalkozik a Zunió a határainak a védelmive (me nagy vezérünk asztat állíccsa hogy csak ő foglalkozik, a „Brüsszel“ amit meg kő állítani, meg aki a soros kezibű eszik az nem), másrészt esztet nagyon is jó tuggya vezérünk (akinek má csak a fehér ló hiányzik) me eggyűt is működik vele. Mámind a „Brüsszelle“. Oszt mivehogy vezérünk és atyánk aszt monta hogy a „brüsszeli bürokraták soros (kisbetűve írom, me idomulok vezérünk eszméihő) tenyeréből esznek és az ő tervét valósítják meg“, akkó ez a pofátlan firkász a 444.hu-bú, aki bisztos migráncssimogató, szóva az, mekkérdezte a brüsszeli birokratát, hogy „kétnapos budapesti programjában szóba hozta-e bármelyik magyar politikus Sorost“ (mehogy négy fityiszesse tanákozott, ebbű az eggyik a bajszos rendőrminiszter)? Mire a „Brüsszel“ aszonta „egyikük sem hozta szóba Sorost“. De a nemzetellenes (me aki nem imággya vezérünket az nemzetellenes, esztet is megtanúttam az évek során itten is, de úgy látom, odaát is) firkász nem hagyta annyiba hanem mekkérdezte a birokratátú asztat is, hogy „milyen a kapcsolata neki, kollégáinak és a bizottságnak Sorossal, valóban az ő tervét hajtják-e végre, és fogyasztanak-e a tenyeréből“?. Na erre amit válaszótt a sarokba szorított migráncssimogató? „Értetlenül nézett, és végül kinevetett“.
Kinevetni valakit aki a minket védő kurmány jelszavait mondogassa... Szégyen, ebbű is láccik, hogy Brüsszelt meg kő állítani. Kivéve akkó, amikó évi hat-hét miliárd ojrót ad felcsúti kisvasútra meg a rokonok, barátok más prodzsektjeire.
A bika áll a mezőn, egyszer csak megjelenik a kissé agresszív nyulacska és ráordít a bikára:
- Hé, te nagy otromba bika! Húzd arrébb a segged, mert kikészítelek!
A bika hang nélkül áll ott mozdulatlanul.
- Hé, te! Nem hallod? Állj el előlem, mert kettérúgom a segged!
A bika nagy nyugodtan hátat fordít a nyúlnak, bepucsít, és ráüríti a nyúlra a végbéltartalmát. A nyúl nagy nehezen kiássa magát, köp egy nagyot, és ráüvölt a bikára:
- Na mi van, beszartál?
Ja oszt ha mán migrácsozunk. Vót egy hír a neten arrú hogy „szexuálisan bántalmazott egy gyereket egy Angliában élő magyar férfi, aki korábban Budapesten volt rendőrtiszt“. Na most kébzejjük e hogy mit levágott vóna az emegykettőháromnégyötdunaehótévékettőésszármazékai ha a „magyar“ és a „Budapest“ hejett ebbe a hírbe „arab“ és „Damaszk“ lett vóna...
Ja oszt szeretett nemzeti vezérünk megin mondott ojat hogy ő magyar Magyarországot akar. Hát akkó meg mijé cirkuszol, amikó az ukrán kurmány ukrán Ukrajnát akar? Mehogy ott lessz tán ojan törvény hogy csak elemi iskola negyedikig lehet minden tantárgyat magyarú tanúni. Csak nehogy valakinek itten is eszibe jusson hogy nemzeti nagyvezérünk princípjeit itten alkalmazza.
- Vádlott, miért ad elő nekem ma a történtekről a tegnapitól teljesen eltérő történetet?
- Azért bíró úr, mert a tegnapit nem hitte el...
Na de láccik, hogy vót időnk interneten informálódni. Tévét mondom nem nézünk me minek. Amit néznénk asztat nem lehet, me nincsen benne a ponudába (nehogy megsértőggyön a kojalícijós partner), de asztat lehet neten nézni. Még lehet...    

Még mindég üdvözöl Maris

Rate this item
(0 votes)
back to top