musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Érdekes programok a Petőfi kultúrkörben - Paprikáscsirke, avagy stex és New York

Szeptemberben ismét megkezdődött a munka a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. Bevált szokás szerint a kultúrkör tagtoborzót is hirdetett.

„Az egyesületben több mint 300 tag tevékenykedik, heti rendszerességgel tartják próbáikat szakcsoportjaink. Ilyenkor, szeptember és október folyamán, van lehetőség új tagok beiratkozására, minden csoportba lehet jelentkezni. A néptánc-szakosztályban kedden és csütörtökön este jelentkezhetnek az érdeklődők, de a férfikórus és a női kórus, valamint a Szivárvány festőcsoport és a Szendrey Júlia kézimunkacsoport is várja az új tagokat. A modern és társastánccsoport hétfőn és szerdán este fél héttől várja a jelentkezőket. Idén már négy-öt éves kortól bekapcsoljuk a tánccsoport munkájába a kicsinyeket, hiszen a tánc fejleszti a ritmusérzéket, valamint a mozgáskultúrát “, mondta Nagy Klára, a kultúrkör titkára.
Az egyesület vezetősége a következő évadra, az őszi és téli időszakra, már összeállította a programtervet, mondta a Ricz Róbert, a kultúrkör elnöke: „Olyan programokat próbáltunk összeállítani, amelyek érdekesek lesznek a gyerekeknek, fiataloknak és időseknek is. Jó hírrel szolgálhatok a színházkedvelőknek, ugyanis az ősz és tél folyamán sikerül elhoznunk Becsére néhány színdarabot. Az évadot szeptember elején a Hargita nemzeti székely népi együttes műsorával nyitottuk, most a tánccsoport jubileumi évfordulójára készülünk. Október 14-én a Mara Amatőr Színház előadásában láthatjuk a Paprikáscsirke, avagy stex és New York című darabot. Október 28-án tartjuk a nagyszabású Örökségük – Vajdasági nagyzenekar című műsorunkat. November 10-én és 11-én a Ricsaj Népművészeti Fesztivált szervezzük meg, míg november 18-án a Csongrádi Színtársulat vendégeskedik nálunk a Menyasszonytánc című előadással, de a Tolerancia-napját is megünnepeljük. Egy könyvbemutatót is tervezünk, ugyanis Lajber György legújabb kötete most van nyomdában a Petőfi kultúrkör kiadásában. Az év végéig lebonyolítjuk adventi irodalmi és képzőművészeti pályázatunkat, december 26-án pedig karácsonyi műsort szervezünk”.
A tervezett rendezvényeket az egyesület a  Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság, a budapesti Nemzeti Kulturális Alap, a Szekeres László Alapítvány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósítja meg.

B.M.

Rate this item
(0 votes)
back to top