musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

A bácsföldvári Kultúrkör egyesület - Gondot okoz a tulajdonjogi viszonyok rendezetlensége

A bácsföldvári Kultúrkör Művelődési Egyesület június 10-én tartotta meg évadzáró műsorát a zsúfolásig megtelt, elhanyagolt Jankovity-féle teremben. A több mint egy órás műsorban a helybeli óvodások és az egyesület tagjai mellett a becsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör tagjai is felléptek.

„A bácsföldvári kultúrkörben jelenleg öt csoport működik, a Rozmaring gyermek néptánccsoport, az ifjúsági színjátszó csoport, a Kézimunka Kedvelők Klubja és a Népdal kórus. Idén gyarapodott tagjaink száma, ugyanis nemrégiben elindult a felnőtt alapszintű néptáncoktatás is. Legnépesebb a Kézimunka Kedvelők Klubja, több mint ötven tagot számlál. Emellett még 25 aktív tagunk van a többi szakcsoportban, s sokan támogatnak bennünket, amiért hálásak vagyunk”, mondta Fehér Szilárd, az egyesület elnöke.

Az egyesület célja a csoportok szakmai fejlődése, valamint a magyar kultúra megőrzése és továbbadása. „Igyekszünk fiataljainknak bemutatni elődeink hagyományait és a már létrejött, összetartó közösséget még jobban megerősíteni. A legnagyobb nehézséget a próbaterem és a kultúrotthon tulajdonjogi viszonyának rendezetlensége okozza, s reméljük, hogy ez mihamarabb tisztázódik. Szeptemberben indulni fog egy bővítési akciónk a falunkban. Emellett, amint említettem is, szakmailag és a felszerelést illetően is fejleszteni szeretnénk a csoportokat. Minden lehetséges pályázati lehetőséggel élni fogunk”, mondta a Kultúrkör Művelődési Egyesület elnöke.

B.M.

Rate this item
(0 votes)
back to top