musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Az ECO-SCHOOL - Jó szomszédok a közös jövőért

Az ECO-SCHOOL oktatási hálózat az öko-tudatos fenntartható életért elnevezésű Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia nyitókonferenciára május 30-án került sor Kiskunfélegyházán. A nyitókonferencián a programot megvalósító szervezetek, a magyarországi Ecocenter Alapítvány és a Than Fivérek Értelmiségi Kör képviselői vettek részt.

„A program során a két partner közösen létrehoz egy tananyagot, amely hat fő témakörből áll. Minden tananyag tartalmaz egy elméleti, valamint egy gyakorlati részt, térségi ’jó gyakorlatokkal’. Ezeket az elkészült tananyagokat a határ mindkét oldalán egy féléven keresztül oktatják egy pilot képzési program keretében hetedik és nyolcadik osztályos diákok részvételével. A félév során 25-25 diák a két országból összesen hat egynapos tanulmányi kiránduláson is részt vesz, ebből három magyarországi, három pedig szerbiai helyszínen fog zajlani. A program végén interaktív kiállítást hoznak létre a partnerek”, közölte Kollár Karolina, a Than Emlékház programszervezője.
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg és 2018 májusától 2019 áprilisáig tart. A projekt teljes összege 182 103 euró, melyből a Than Fivérek Értelmiségi Kör része 79 489,50 euró. A program szlogenje: Jó szomszédok a közös jövőért.                         

Erer

Rate this item
(0 votes)
back to top