musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno
Becsei mozaik

Becsei mozaik (953)

BETSEY MARISKA NAPLÓJA - Pá!

Visszagyütt a nyár, de ez még nagyon is tűrhető. Mondjuk az a vihar nem vót semmi, ami június vége fele vót. Nállunk nagyobb baj nem vót, etörtek ágak, de nem úszott semmi. Úgyhogy megúsztuk. Pont ide való kifejezés... Nem tudom, mások hogy jártak, de remélem, ők is megúszták.

Read more...

Nem volt hely kétnyelvű beírásnak - Javították az ötödikes bizonyítványokat

A Szabad Magyar Szó honlapján június 15-én megjelent egy hír arról, hogy Vicsek Annamária, a Szerbiai Oktatásügyi Minisztérium államtitkára, a Vajdasági Magyar Szövetség korábbi köztársasági képviselője azt az információt osztotta meg a Facebookon található, oktatási hírekkel kapcsolatos csoport tagjaival, hogy a Hivatalos Közlöny hibásan nyomtatta ki az új ötödikes kétnyelvű bizonyítványok formanyomtatványát, s emiatt nincs elég hely, hogy a szerb mellett még egy nyelven be lehessen írni az osztályzatot. Vicsek később javított bejegyzésén, mert nem a Hivatalos Közlöny nyomtatta a bizonyítványokat, hanem a Prosvetni pregled.

Read more...

Vajdaság Szerbiához csatolása lett Vajdaság Napja - „Mi ezzel a döntéssel nem veszítünk semmit“

A vajdasági képviselőház június 19-én elfogadta a tartományi kormány arra vonatkozó indítványát, hogy a jövőben november 25-e legyen Vajdaság napja. Ez az a nap, amikor 1918-ban a „Bánáti, Bácskai és Szerémségi Szerbek, Bunyevácok és Más Szlávok Nagy Népgyűlése” Újvidéken a délvidéki területek Szerb Királysághoz való csatlakozásáról döntött, jelentette az N1.

Read more...

Tiltakozások bejelentve - Már a benzin is luxus

Májusban a benzin átlagára 4,8, a dízelé pedig 6,2 százalékkal drágult. A fogyasztók tömeges tiltakozásokat is bejelentettek (mára, június 8-ra). A 95-ös benzin literenkénti ára már 152,70 dinár, az eurodízelért 157,90 dinárt kell fizetni, a minőségesebb benzin és dízel ára eléri a 167 dinárt is, közölte az N1 Televízió.

Read more...

Az ECO-SCHOOL - Jó szomszédok a közös jövőért

Az ECO-SCHOOL oktatási hálózat az öko-tudatos fenntartható életért elnevezésű Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia nyitókonferenciára május 30-án került sor Kiskunfélegyházán. A nyitókonferencián a programot megvalósító szervezetek, a magyarországi Ecocenter Alapítvány és a Than Fivérek Értelmiségi Kör képviselői vettek részt.

Read more...
Subscribe to this RSS feed