musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Dr. Koncz Gyula lett az év családorvosa - Gyógyítás gyógyszerekkel és szavakkal

A becsei dr. Koncz Gyula, a péterrévei egészségház vezető orvosa vehette át az Év családorvosa a Kárpát-medencében címet. A díj célkitűzése elismerni a példaértékű, páciensek érdekében tett, mindennapi megelőző és gyógyító családi orvosi tevékenységet.

A díjat az 50 éves Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete hozta létre és gondozza. A díjazott személyeket Balogh Sándor, a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesületének elnöke köszöntötte, aki elmondta: a minőségi és színvonalas orvosi ellátás biztosítása minden orvoskollégának a felelőssége. A díjátadón, amelyet a Magyar Tudományos Akadémia épületében tartottak, Kinka Erzsébet, a községi képviselő-testület elnökhelyettese méltatta dr. Koncz munkáját.

„Dr. Koncz Gyula, mintegy 2500 személy háziorvosa. Ő szervezi meg a falu lakossága számára az egészségvédelmet. Ismeri a betegeit, igyekszik mindenkivel bizalmi viszonyt kialakítani, de fiatalabb kollégáival, a kollektívával is jó, baráti kapcsolatot tart fent. Igyekszik kollégáinak sok bölcsességet, tapasztalatot átadni, mindazt, amit tankönyvekből megtanulni lehetetlen. A segíteni akarás naponta megtapasztalható munkájában, de ha szükséges, a humorát is beveti a gyógyítás és gyógyulás érdekében. Családorvosként nemcsak egy adott helyzetet, egy betegséget kell megvizsgálnia, hanem az egész embert a múltjával, jelenlegi helyzetével, családi hátterével együtt. Egész családok választják őt orvosuknak, hiszen ismerve a családi hátteret könnyebben állítja fel a diagnózist. Állapota követésével megismeri az orvos a páciensét, ami nagyon sokat számíthat a gyógyulás folyamatában. Főként akkor, ha az orvos nemcsak gyógyszerekkel akar gyógyítani, hanem szavakkal is, mert szükség van a beteg lelkének a gyógyítására is”.

Dr. Koncz Gyula Becsén született 1972-ben, s itt is él nagycsaládban, feleségével és négy gyermekével. Az újvidéki orvosi egyetemen 1999-ben szerezte meg az orvosi oklevelét, majd 2000-ben megkezdte hivatását a becsei egészségházban, először gyakornokként, majd általános orvosként, de a mentőszolgálatnál is dolgozott hét évet. 2008-tól Péterrévén általános szakorvos és családorvos, s még a péterrévei egészségház vezető orvosa is.

„Az egészségügy területén végzett kiemelkedő tevékenysége, példamutató emberi magatartása, példaértékű közösségi, közéleti tevékenysége érdemeként, a falu lakóinak tisztelete és nagyrabecsülése kifejezéseként, elismerésként állíthatom, hogy valamennyi beteg, idős, elesett, kisbaba, kamasz vagy aktív korú, bizalommal fordulhat hozzá. A hivatásszerető háziorvosnak éreznie kell azt, hogy páciensei megbecsülik, ez ad erőt nekik az élet védelmében kifejtett mindennapi tevékenységükben”, mondta Kinka Erzsébet.

Erer

Rate this item
(0 votes)
back to top