musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Dve opštine zajedno nastupile: Ugovor za olimpijadu

Sportska olimpijada radnika Vojvodine (SORV) biće održana u Bečeju i Novom Bečeju. Predsednici opština Bečej i Novi Bečej, Vuk Radojević i Saša Šućurović potpisali su ugovore sa predsednikom Saveza „Sport za sve“ Vojvodine Brankom Vujovićem o organizaciji 12. SORV, koja će biti održana 2019. godine u ove dve opštine. Po ugovoru, lokalne samouprave dužne su da obezbede učešće, smeštaj i prevoz za učesnike, kao i da pripreme sportske objekte i terene za tu sportsku manifestaciju. Takođe su se obavezale, da će po ugovoru obezbediti osamdeset odsto budžeta od prethodnih igara, što je oko 17 miliona dinara, a ta sredstva biće uložena u sportsku infrastrukturu u obe opštine u naredne četiri godine, koliko traje ugovorna obaveza.

Predsednik Saveza „Sport za sve“ Branko Vujović istakao je da su Bečej i Novi Bečej ubedljivom većinom dobile organizaciju ovog sportskog događaja. On je dodao da su dve opštine imale odličnu prezentaciju, kojom su promovisale svoje turističke i sportske potencijale. Značajno je i to što je ovo prvi put da se istakne zajednička kandidatura.
Šućurović i Radojević rekli su da je organizacija Sportske olimpijade radnika Vojvodine odlična prilika za promociju dveju opština, jer nije reč samo o sportskim igrama, već i o održavanju svih sportskih takmičenja i kvalifikacija vezanih za ovu manifestaciju. Možda značajnije i od samih igara jeste ulaganje u sportsku i prateću infrastrukturu, a najavljeno je sređivanje sportskih terena i objekata i zajednički nastup ka pokrajinskim i republičkim fondovima u tu svrhu. Predsednici dveju opština su izrazili nadu da će Sportska olimpijada radnika Vojvodine biti najmasovnija olimpijada do sada. Podsetimo da je na poslednjoj, koja je održana u Srbobranu prošle godine, učestvovalo više od 7.000 takmiča-
ra.

S.T.

Last modified on
Rate this item
(0 votes)
back to top