musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Ismét módosították a községi költségvetést - Majdnem 30 millió a termálkútra

A képviselő-testület július eleji ülésén a helyi tanácsnoki többség elfogadta a községi költségvetés idei módosítását – az ülés mindössze 20 percig tartott, s egyetlen ellenzéki tanácsnok sem kommentálta és bírálta a módosítási javaslatot.

A községi kasszában a módosítást követően az év végéig 146 millió dinárral több pénznek kellene lenni, mint ahogyan azt eredetileg tervezték, s most majdnem 1,6 milliárd dinárt tesz ki.
A költségvetés módosítása után a Tisza partján levő termálkút felszerelésére 28 millió dinárt terveznek biztosítani, az Alsórét északi területének a szanálására és rekultivációjára a Tartományi mezőgazdasági titkárság 3,9 millió, a község pedig 100 000 dinárt látott elő.
A kommunális tevékenységekre 7 millió dinárral többet biztosítottak. A zöldövezetek gondozására még 3,4 millió dinárt láttak elő, a becsei Petőfi Sándor utca vízvezetékére pedig 1,9 millió dinárt a költségvetésből, 3,6 millió dinárt pedig tartományi pályázati pénzekből költenek majd el.
Az idegenforgalom címszó alatt 52 000 dinárral többet fordítanak majd az idegenforgalom promóciójára és még 420 000 dinárt az augusztus elejére tervezett Tanderbal fesztiválra, amelyre a községi költségvetésből összesen 5,3 millió dinárt fognak költeni.
A mezőgazdaság fejlesztésére majdnem 200 millió dinárt tervez költeni a község. A képviselő-testület előző ülésén ugyanis elfogadták az állami tulajdonban levő mezőgazdasági földterületek 2018-as védelmére, rendezésére és használatára vonatkozó községi programot, ezért a költségvetést is módosítani kellett – az előlátott pénzből dűlőutakat, sárrázókat, kis hidakat és csatornákat építenek és hoznak rendbe. A községi büdzséből 148,8, más forrásból pedig 48,2 milliót terveznek megvalósítani.
A közlekedésszervezés és közlekedési infrastruktúra kategóriájában 4,1 millió dinárral csökkentették a kiadásokat: a Zöldfás utca felújítását és az ipari övezetbe tervezett útkereszteződés kiépítését átütemezték a jövő évre, de mivel a községben több út is javításra szorul, erre a célra a korábbinál 10,1 millióval többet terveznek elkölteni.
A Gerontológiai Központ 2,3 millió dinárt, a Városi Színház 500 ezer dinárt nyert magasabb hatalmi szintekről, ennyivel növelték a költségvetésüket, az önkormányzati szolgáltatásokra pedig (felszerelésekre, anyagköltségre, folyó költségvetési tartalékra) csaknem 8 millióval több pénz jut (ebből a saját forrás 6,3 millió dinárt tesz ki). Nyolcszázezer dinárral több pénz kell még a képviselő-testületi anyagok fordítására, a végrehajtó szervek működésére, a telefonokra és a foglalkoztatottak képzésére is.
A képviselők többsége a múlt pénteken megszavazta az Óbecse község évi díját és Óbecse község díszpolgára címet odaítélő bizottság javaslata alapján mely személyek és intézmények kapják meg idén a községi díjakat: Petar Pješčić, a PIK Mezőgazdagi Kombinát vezérigazgatója, a Műszaki Iskola, Angyal János, az óbecsei Agropromet Kft. kereskedelmi igazgatója, dr. Koncz Gyula háziorvos, Sípos Tibor nyugalmazott jogász, festőművész, Marko Tomićević válogatott kajakos és Dejan Stanojev pravoszláv pap.
A díjakat Óbecse napja – augusztus 1-je – alkalmából rendezett ünnepségen adják majd át a képviselő-testület ünnepi ülésén.

R.M.

Rate this item
(0 votes)
back to top