Još jedno produženje roka radova: Nova ulica do kraja maja?

  11 maj 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Rekonstrukcija Dositejeve ulice započeta je 9. oktobra 2017. i trebalo je da bude okončana do 7. januara 2018. godine. To se nije desilo, te je rok za izvođenje radova produžen do 3. maja, aneksom 1 ugovora o javnoj nabavci radova na rekonstrukciji Dositejeve ulice, koji su 19. februara potpisali predsednik opštine Bečej Dragan Tošić i Ivan Plazović koji predstavlja „Put invest“ d.o.o. iz Sremske Kamenice koji nastupa sa članovima grupe ponuđača „Put invest“ PZP iz Bačkog Petrovca, VD „Jugokop Podrinje“ iz Šapca, Slobodan Vujkov PR „Elektro liv“ Bečej, Željko Milić PR SZR „Elektro lumen“ Lukićevo, koji nastupaju sa podizvođačem „Bexaton plus“ iz Loznice.

Prošao je, međutim, i 3. maj i rekonstrukcija ulice još uvek nije završena, a prema nezvaničnim podacima novinara, rok će ovih dana ponovo biti produžen, jer je za to dobijena dozvola od sufinansijera projekta, Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine. Po novom aneksu ugovora, rok za okončanje radova trebalo bi da bude kraj maja meseca.
U aneksu ugovora broj 1, čijom kopijom raspolaže redakcija Mozaika, osim roka završetka radova promenjen je i iznos prvobitno ugovorenih radova vrednih 32,37 miliona dinara (sa PDV-om 38,84 miliona), naime, konstatovan je višak radova čija je cena 2,27 miliona dinara (2,73 miliona sa PDV-om), te je izmenjena vrednost ugovora na 34,64 miliona dinara bez PDV-a.
Izgradnju Dositejeve ulice finansiraju Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine sa 38,8 miliona dinara (sa PDV-om) i opština Bečej koja snosi troškove izgradnje vodovoda i kanalizacije u vrednosti od oko 3 miliona dinara i izgradnje toplovoda, oko 14 miliona dinara. Oba posla su okončana, kao i kabliranje na elektrodistributivnoj mreži (to je finansirano iz sredstava Uprave za kapitalna ulaganja).
Sada se u ulici grade parking mesta, a pešačke staze su delom izgrađene.
U ulici je predviđena rekonstrukcija oko 320 metara trotoara, kolovoza, izgradnja parking mesta i javne rasvete, kao i zelenila. Ulica će biti jednosmerna, širine 3,5 metara. Pešačke staze bi trebalo da budu 1,75 metara široke. Sa desne strane ulice projektovano je 44 parking mesta, a parkiranje na tim mestima biće naplaćivano.

Rekonstrukcija vrelovoda
Zatvoren Trg Čilag

Zbog nastavka radova na rekonstrukciji vrelovoda od 7. maja do 21. maja biće zatvoren deo raskrsnice Zoltana Čuke, Dositejeve, Miloša Crnjanskog i Žilinski Endrea, u delu gde se sučeljavaju ulice Zoltana Čuke i Dositejeve. Deo raskrsnice ostaje u funkciji, to jest saobraćaj u ulicama Miloša Crnjanskog i Žilinski Endrea obavlja se nesmetano, saopšteno je iz lokalne samouprave.

K.D.F.


Naslovi

Popularni Članci