Izložba, film i akademija: Ekonomsko-trgovinska škola slavi 70. rođendan

  23 februar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ekonomsko-trgovinska škola tokom cele 2019. godine obeležava 70 godina rada, a serija programa započeta je 23. januara izložbom „Od olovke do tastature“ u Galeriji „Krug“ Gradskog pozorišta.

Na izložbi se mogu videti nastavna sredstva, oprema, fotografije škole od početka rada, 1949. godine, do današnjeg dana.

Eksponati su „obezbeđeni“ iz Istorijskog arhiva, Gradskog muzeja, kao i od nekadašnjih đaka škole i građana, a građani imaju priliku da pogledaju postavku do 6. februara.

U okviru proslave prikazan je i kratki dokumentarni film o nastavi u Ekonomsko-trgovinskoj školi čiji su glumci sadašnji i bivši učenici, nastavnici, direktori.

Proslava jubileja škole nastavlja se danas, 25. januara, Svetosavskom akademijom „Put nauke i kulture – i naš je put“ u Gradskom pozorištu, s početkom u 18 časova.

Podsetimo da Ekonomsko-trgovinsku školu pohađa 600 đaka, a što se prostora tiče, prošle godine je rekonstruisano dvorište škole, učionice u tom delu obrazovne ustanove, a za ovu je najavljeno veliko ulaganje, vredno oko 35 miliona dinara, adaptacija školske zgrade.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci