Dejan Stanojev direktor SC "Đorđe Predin Badža": Dobra godina za sportski centar

  08 januar 2016
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Pred kraj godine obično se sumiraju rezultati o poslovanju, svode se računi i prave planovi za narednu sezonu. To je uradio i direktor sportskog centra „Đorđe Predin Badža“ Dejan Stanojev.

- Obično se svi žalimo na proteklu godinu i nalazimo razne izgovore za probleme u poslovanju, ali ja sam zadovoljan minulom godinom, radom svih zaposlenih u sportskom centru, kao i ostvarenim rezultatima, kako na planu investicija, tako i u angažovanju kapaciteta sportskog centra. Objavićemo konačne finansijske rezultate, međutim, mogu da istaknem da smo u oktobru pravili presek stanja u odnosu na isti mesec u 2014. i zarada je veća u ovoj godini za 30-40 procenata. To je jedan od ključnih pokazatelja boljeg poslovanja u ovoj godini – rekao je Stanojev.

Započet je projekat zamene rasvete unutar sportskog centra. Da li će ta investicija biti realizovana u predviđenom roku?

- Taj posao trebao je već da otpočne i da traje oko 15 dana, međutim, u Bečeju se snimao film „Noć samuraja“ i u samom centru snimalo se nekoliko scena, pa smo zbog toga zamolili izvođača radova da pomeri rok, ali tu ne bi trebalo da bude problema i predviđeni radovi biće okončani. Zamenom rasvete dobićemo ozbiljne uštede u potrošnji električne energije, a biće povećan i kvalitet rasvete u hali i prostorijama u sportskom centru, dok sledeće godine planiramo da konkurišemo za sredstva i da isti posao obavimo i u zatvorenom i otvorenom bazenu. Ove godine smo već zamenili deo staklenog krova i za sada smo zadovoljni kvalitetom odrađenog posla. Okrečili smo i sve prostorije unutar centra, a planiramo da to u sledećoj godini učinimo i u velikoj sali, koja nije okrečena od otvaranja sportskog centra. Da bismo to završili, neophodno je da se i u velikoj sali zameni deo krova koji prokišnjava, a vrednost tih radova procenjena je na oko 600.000 dinara. Nadamo se da ćemo taj posao uspeti sami da finansiramo. Ove godine uspeli smo i da kupimo jedno vozilo iz sopstvenih prihoda sa otvorenog bazena i to nam umnogome pomaže u poslovanju.

Kakva je popunjenost termina u sportskom centru i kakva je saradnja sa sportskim klubovima?

- Termini su i više nego popunjeni i imamo poteškoća u usklađivanju termina. Naime, sportski klubovi imaju potrebu za većim brojem termina u centru, a mi imamo obavezu prema školama koje koriste termine do 17 časova i preostalo vreme u salama i bazenu treba uskladiti sa potrebama i mogućnostima klubova. Zbog svega ovoga nije lako rasporediti termine i svi su zbog toga pomalo nezadovoljni, ali se trudimo da uvažimo sve primedbe i sugestije i da svima izađemo u susret koliko je to moguće.

Ove godine brojni sportski klubovi i ekipe dolaze na pripreme u sportski centar. Da li po tom osnovu sportski centar beleži rast prihoda?

- U nekoliko navrata u protekloj godini smo imali zaista veliki priliv sportskih ekipa koje su boravile u našem gradu, kako na takmičenjima, tako i na pripremama i tu se beleži trend rasta svake godine. To je moguće i zbog odlične komunikacije između nas i lokalne samouprave, gde dobijamo punu podršku i razumevanje za naše akcije. Imamo odličnu saradnju i sa Sportskim savezom Srbije i sa Vaterpolo savezom. Istakao bih da je Kup Srbije drugi put zaredom odigran u Bečeju, a da se 2013. godine igrao i Superkup Evrope, kao rezultat odlične saradnje između Saveza, lokalne samouprave i nas. Imali smo i čitav niz drugih manifestacija i sportskih takmičenja i trudićemo se da to još unapredimo u narednoj godini. Osim dešavanja vezanih za sport, ove godine smo imali i humanitarnih manifestacija i tu smo bili angažovani u skladu sa svojim mogućnostima.

Vaši troškovi za električnu energiju i grejanje bazena i prostorija su prilično veliki, kako ćete smanjiti taj deo rashoda?

- Imamo s tim u vezi planiran projekat o postavljanju solarnih panela za proizvodnju energije koju bismo koristili za zagrevanje vode u bazenima. Ti paneli bili bi postavljeni na parkingu, a to bi nam donelo značajne uštede u potrošnji električne energije. Vrednost investicije je oko šest miliona dinara. U finansiranju bi učestvovali sportski centar i opština sa po 10 procenata, a ostatak bi se obezbedio iz pokrajinskih fondova. Nadamo se da ćemo u narednom periodu uspeti da realizujemo tu investiciju. Osim ušteda energije, ostvarili bismo i značajne uštede za korišćenje termalnih izvora i smanjili dugovanja prema NIS-u, koja imamo po tom osnovu.

Imate li već ugovorene sportske događaje za 2016. godinu?

- Upravo nam je ovih dana stigla ponuda za organizaciju Svetskog kupa za mlade u stonom tenisu, gde se očekuje oko 300 takmičara iz celog sveta. To bi bila odlična šansa za promociju sportskog centra i opštine Bečej. Planiramo i da Kup Srbije u vaterpolu postane tradicionalan i da se održava kod nas svake godine. Tu ideju smo već predočili čelnicima Vaterpolo saveza. Narednu sezonu započećemo turnirom u malom fudbalu, gde očekujemo dolazak brojnih ekipa i gostiju, a obezbedili smo i značajne nagrade za učesnike. Želja nam je da ovaj turnir postane tradicionalan. Naravno, mogu da obećam da će i u 2016. godini biti mnogo dešavanja. Ako budemo uspeli da završimo sve planirane projekte, slobodno mogu da kažem da će sportski centar „Đorđe Predin Badža“, odnosno zaposleni, biti spremni da organizuju i najzahtevnije sportske manifestacije, jer cela naša opština i sportski centar imaju odličnu infrastrukturu za pripreme sportista i takmičenja. U toj oblasti želimo da napredujemo i da budemo prepoznatljivi. Mislim da imamo dobar tim u sportskom centru i da smo spremni za organizaciju svih događaja koji se budu zahtevali od nas.

U letnjem periodu ste ostvarili dobar prihod sa otvorenih bazena, za razliku od prethodne godine.

- U 2015. ostvarili smo prihod od bazena između 14 i 15 miliona dinara, što je uvećanje u odnosu na 2013. godinu za dva puta. Naravno da nas je i vreme poslužilo, ali želeo bih da istaknem angažovanje svih zaposlenih koji su zaslužni za ovakav rezultat. Ciljevi koje smo postavili jesu dalje povećanje obima poslovanja i još više posetilaca u našim objektima. Verujem da to možemo da ostvarimo. Na kraju bih želeo da se zahvalim svim građanima, sportskim klubovima i korisnicima sportskog centra na saradnji i razumevanju, da im poželim srećnu i uspešnu novu godinu, pre svega puno zdravlja i napretka u svakom pogledu. Nadam se da ćemo u narednoj godini ostvariti još bolju saradnju na obostrano zadovoljstvo – rekao je direktor sportskog centra Dejan Stanojev.

S.T.

Naslovi

Popularni Članci