Tretiranje krpelja u opštini: Prvi tretman danas

  21 april 2016
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Lokalna samouprava upravo je okončala postupak javne nabavke za tretiranje komaraca i krpelja na teritoriji opštine Bečej. Uništavanje larvi i odraslih jedinki komaraca, ali i krpelja na teritoriji bečejske opštine obavljaće beogradska firma „Eko dez“, koja je bila jedini ponuđač.

Cena predviđenih tretmana je ukupno 6,7 miliona dinara – a to da li će cena biti manja zavisi od broja tretmana i tretiranih površina – predviđeno je više tretiranja komaraca iz vazduha i sa zemlje, a uništavanje krpelja će se takođe obavljati u nekoliko navrata.
Danas, 21. aprila, od 10 do 16 časova predviđeno je prvo tretiranje krpelja ukoliko to vremenski uslovi budu dozvolili, saopšteno je iz lokalne samouprave.
Iz Opštinske uprave apeluju na pčelare da uklone košnice na minimalnih 5 kilometara od lokacija na kojima se planira prskanje krpelja preparatom AQUA K-OTHRINE 20 EW. Dejstvo preparata na tretiranim zelenim površinama traje tri dana.
Suzbijanje krpelja planirano je na sledećim lokacijama u Bečeju: potez pored Tise, šetalište kod hotela „Bela lađa“, mali park kod restorana „Lovac“, u produžetku Donji park, Goranski park do sportskog centra, igralište u kamp naselju i kamp naselje, igralište u naselju Veljko Vlahović, ulaz ispred Mesne zajednice „Ing. Ivan Perišić“, igralište kod Pivare, igralište kod male pijace u Novom selu, prostor preko pruge kod „Vandorčarde“, Gornji park kod dečjeg dispanzera, igralište kod naselja 7 sekretara SKOJ-a, igralište kod škole „Zdravko Gložanski“, pomoćno fudbalsko igralište, igralište kod mosta (kraj ulice Zmaj Jovine), dolma kod Šlajza prema mostu, Dudara (dečje igralište kod ulice Vojvođanskih brigada) i Vašarište.
U Bačkom Petrovom Selu krpelji treba da budu tretirani u parku u centru, na prostoru oko fudbalskog terena, na delu obale Tise koji se koristi kao šetalište i kod zabavišta „Makadi“.
U Bačkom Gradištu krpelji će biti uništeni na dečjem igralištu kod vrtića i škole, dečjem igralištu kod fudbalskog igrališta, dečjem igralištu na izlasku iz naselja prema Čurugu i dečjem igralištu kod stočne pijace.
U Radičeviću krpelji treba da budu uništeni u centru sela, na dečjem igralištu i prostoru oko zgrade mesne zajednice (park) i u hrastovoj šumi pored Srbobranskog puta.
U utorak, 19. aprila, još se nije znalo kada se očekuje suzbijanje komaraca, jer, kako su rekli nadležni u opštini, vremenski uslovi (vetar, temperatura) ne pogoduju ovom poslu.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci