Ministar kulture podržao Paradu ponosa: Tasovac najavio i svoj dolazak

  19 septembar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac pružio je 17. septembra podršku održavanju Parade ponosa.


Tasovac je na sastanku sa predstavnicima Organizacionog odbora Parade ponosa Markom Ilićem i Bobanom Stojanovićem ocenio da bi ličnim primerom trebalo da pokažemo toleranciju na delu i najavio da će svojim prisustvom na Paradi ponosa pružiti podršku pripadnicima LGBT zajednice.
Na sastanku je istaknuto da je neophodno garantovati slobodu okupljanja i bezbednost učesnicima Parade ponosa i zaključeno da su se stekli uslovi da Srbija, kao multikulturalna zemlja, uvaži i prihvati sve vidove različitosti. To, dodaje se, podrazumeva i širenje svesti o postojanju LGBT zajednice i prihvatanje njenih pripadnika kao sugrađana sa istim pravima.


Takođe je naglašeno da Ministarstvo kulture i informisanja ostaje otvoreno za saradnju, koja podrazumeva davanje ravnopravne mogućnosti svima, pa i LGBT zajednici, da svojim projektima aplicira za finansijsku podršku Ministarstva, u okviru redovnih javnih konkursa.


Parada ponosa je zakazana za 28. septembar u Beogradu, mada se još ne zna da li će taj skup biti održan. Dok vlast pravi bezbednosne procene, organizatori tvrde da nema nijednog razloga da se i ove godine zabrani šetnja Beogradom.


(Autonomija, B.M.)

Naslovi

Popularni Članci