Predsednik opštine Bečej u novoj pokrajinskoj vladi: Novi predsednik opštine Tošić ili Popov?

  24 jun 2016
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Skupština Vojvodine je na trećem po redu zasedanju 20. juna izabrala novu pokrajinsku vladu u čijem sastavu je i mr Vuk Radojević (SNS), aktuelni predsednik opštine Bečej, koji je imenovan na dužnost pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Prema nezvaničnim informacijama redakcije Bečejskog mozaika predsednik opštine Vuk Radojević će uskoro da podnese ostavku na funkciju predsednika opštine na koju je izabran na poslednjoj sednici bečejskog parlamenta 10. juna, jer po propisima ne može istovremeno da obavlja funkcije pokrajinskog sekretara i predsednika opštine.
Budući predsednik opštine Bečej mora da bude jedan od odbornika u bečejskom parlamentu ili, eventualno, sadašnji zamenik predsednika opštine Dragan Tošić, ukoliko zatraži da mu se vrati odbornički mandat.
Na narednoj sednici Skupštine opštine Bečej trebalo bi da se izmeni i sastav odbornika, naime, s obzirom na to da je 10. juna Radojević izabran za predsednika opštine, Tošić za zamenika predsednika opštine, Svetlana Vuletić za člana Opštinskog veća, a odbornica Slađana Jovanović je u međuvremenu podnela ostavku na odborničku funkciju, jer je postala poslanica u pokrajinskom parlamentu, na njihova odbornička mesta sa izborne liste „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“, ali iz „kontingenta“ koji pripada SNS-u, trebalo bi da dođu medicinska sestra i vaspitačica Verica Ilić (rođena 1961. godine, Bečej), radnik monter za telekomunikacione mreže Veselin Protić (rođen 1972. godine, Radičević), mašinski tehničar Veselin Ćurčić (rođen 1961. godine, Bečej) i preduzetnik Maćaš Križak (rođen 1968. godine, Bačko Petrovo Selo).
Ukoliko neko ko bi trebao da postane odbornik odbije tu funkciju, njegovo mesto će da zauzme sledeći kandidat SNS-a sa lokalne izborne liste. U ovom slučaju to bi trebalo da bude master inženjer saobraćaja Zoran Popov (rođen 1975. godine, Bečej).
Prema nezvaničnim informacijama novinara, kandidati za novog predsednika opštine mogli bi da budu sadašnji zamenik predsednika Dragan Tošić ili Zoran Popov, ukoliko postane odbornik u Skupštini opštine Bečej.
Podsetimo, u Skupštini opštine Bečej koalicija SNS-SPO ima 22 odbornika, koalicija koju predvodi SVM 7, koalicija Mađarski pokret-DZVM 4 i pokret Dosta je bilo 3.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci